Het culturele veld staat te trappelen om Veenendaal weer te kunnen trakteren op leuke activiteiten! Hoe denk je over een workshop graffiti maken, een gedichtenwandeling, djembéworkshop, hiphop,  kindervoorstelling of lesje peuterdans? Op zaterdag 5 september is er om – en als de coronasituatie het toelaat ook óp – het Kees Stipplein en het Thoomesplein weer van alles te doen. Gratis en voor iedereen! 

Theater Lampegiet geeft in de theaterzaal van Spectrum vast een voorproefje op het nieuwe theaterseizoen met een kakelende voorstelling. Vanuit de TokTukTuk verkoopt de trotse haan veel praatjes en wil de eigenwijze kip haar ei kwijt aan het publiek. Gaat dat lukken? Zorg dat je haantje-de-voorste bent en niks mist van dit kippenspektakel, inclusief loterEI! 

Djembé workshop
Romeo Cimarosti van De Muzen trommelt op alles wat los en vast zit. En – belangrijker nog – hij kan het jou ook leren! Eerst tokkel en sla je nog wat onwennig op de trommel, maar binnen een paar minuten tover je opzwepende ritmes uit de djembé. Nog een paar minuten later waan je je in Afrika of in een swingende bar in Zuid-Amerika. Stilzitten wordt lastig!  

Gedichtenroute
Waarschijnlijk heb je er wel eens één gezien: een van de Gedichten op Muren in Veenendaal. Maar heb je die ene daar boven die winkel ook gezien? En die andere daar om het hoekje? Wie heeft ze gemaakt en welke vind jij het mooist? Wandel de gedichtenroute met een gids van Kunstplatform Veenendaal en laat je alles vertellen over deze verrassende kunstwerkjes.

Coronaproof cultuur beleven
We weten nu natuurlijk nog niet wat er allemaal wel en niet kan in september. Daarom zijn veel activiteiten zo bedacht, dat ze zowel binnen als buiten georganiseerd kunnen worden. Als het niet veilig, verantwoord en wenselijk is om de activiteiten te laten plaatsvinden, gaan ze niet door. Sowieso geldt altijd: kleine groepjes en uiteraard 1,5 meter afstand. Kijk op de website voor informatie, updates en het volledige programma. 

Plaza Cultura | zaterdag 5 september 13:00-20:00 | rondom Kees Stipplein en Thoomesplein | www.maakveenendaal.nl