Veenendaal - De vier Veenendaalse vestigingen van supermarktketen Jumbo slaan de handen ineen. Dat doen ze wel vaker, maar dit keer is het met een speciale reden: Veiligheid. Niet alleen de veiligheid van hun medewerkers, maar ook die van hun kwetsbare en oudere klanten.

Wirner van Aanholt is manager van Jumbo Petenbos. Hij werkt momenteel zoveel mogelijk vanuit huis. Geen makkelijke opgave voor hem, want het mooiste van zijn werk is voor hem het persoonlijke contact met zijn klanten. ‘We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de winkel zo goed mogelijk door kan draaien. Leidinggevenden van onze vestiging werken om en om. Als de een uitvalt, kan de ander het werk overnemen.’

Verbroedering

Van Aanholt heeft regelmatig contact met Kees Huibers en Rick Hoek, de andere Veense Jumbo-managers. ‘We hebben het momenteel vooral over de veiligheid van onze klanten en medewerkers.
Als er maatregelen nodig zijn om hen te beschermen, dan nemen we die in overleg. Mooi om te merken dat we in veel opzichten op één lijn zitten.’ Hij vervolgt met een glimlach: ‘In een bepaald opzicht verbroedert deze crisis. We werken samen aan de veiligheid van iedereen die onze winkels binnenstapt.’

Ouderenuurtje

In de filialen aan het Bruïneplein, Ronde Erf, Paddestoelenlaan en het PWA-park werden al flexiglas wandjes geplaatst om personeel en klanten te beschermen. Klanten wordt gevraagd zoveel mogelijk contactloos te betalen om besmetting te voorkomen. De Jumbo supermarkten van Veenendaal hebben een speciaal ‘ouderenuurtje’ ingesteld. Net als andere supermarkten, trouwens. Vanaf 7.00 uur ’s ochtends zijn veel zaken speciaal voor 70-plussers geopend. Zo lopen ze minder risico om besmet te raken óf om mis te grijpen.

Niet hamsteren

Over dat hamsteren zegt Wirner van Aanholt hoofdschuddend: ‘Groots inslaan is écht niet nodig! Er is meer dan genoeg. De Jumbo’s worden twee keer per dag bevoorraad. Als iedereen normaal inkoopt, hoeft er niemand zonder wc-papier of brood te zitten. Echt niet. En alsjeblieft: houd afstand! Van elkaar en van ons personeel.’Blijf thuis!Terug naar de ouderen. Wirner: ‘We begrijpen heel goed dat ouderen en kwetsbare Veenendalers graag hun eigen boodschappen doen. Ouderen die écht niet anders kunnen, zijn dus welkom tijdens het ouderenuur.’ Maar eigenlijk heeft Van Aanholt het liefst dat iedereen uit de risicogroep helemaal niet de deur uit gaat.
Het ouderenuurtje is niet als aanmoediging bedoeld. ‘Nee, inderdaad!’ zegt hij. ‘Als het enigszins mogelijk is, blijf dan thuis. Laat je boodschappen doen door familieleden of buren. Of neem contact op met vrijwilligersorganisaties zoals bijvoorbeeld Netwerk voor Jou (06-30563230).
Zij helpen u met liefde en plezier. Na de crisis zien wij u heel graag weer in onze winkels! Liefst gezond en wel.’