Kinderen spelen in het kersthuis terwijl de ouders de laatste kerstinkopen doen

Kinderen uit Veenendaal waren druk in de weer in het kersthuis afgelopen zaterdag. Naast Open32 in de Corridor is het voormalige Sinterklaashuis omgetoverd tot een feestelijk kersthuis.

Kersthuis

Ook in Veenendaal reageerde de mensen op de verwachte lockdown. Maar ondanks dat het centrum en de winkels stormliepen voor de laatste kerstinkopen, konden kinderen nog rustig spelen in het ‘kersthuis’. Van cup cakes maken, verven, kleuren en kerstballen versieren, alles was mogelijk. Ook Febe en haar broertje kwamen langs. Zij gingen aan de slag met een cup cake in de vorm van een kerstman. En een plan, dat hadden ze zeker. Zij gingen namelijk de cup cake omtoveren tot een kerstman. 

Geerte (20) werkte in het kersthuis. ‘Het is een drukke dag, maar toch is het heel gezellig om met de kinderen bezig te zijn’. Ondertussen wordt Geerte geroepen door een meisje om even te helpen met versiering op de kerstbal vast te lijmen. ‘Dit beschrijft wel de dag, maar het is heel leuk om ze bezig te houden met het knutselen’, aldus Geerte.