Ook in Veenendaal verliep de jaarwisseling anders dan anders. Normaal gesproken wordt er tot in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag in de Veense kroegen en clubs gefeest. Dit jaar ging het er rustiger aan toe. Hoewel…?

Niet alles is wat het lijkt. Op straat was het dan misschien stiller, maar die stilte werd ruimschoots gecompenseerd door de snoeiharde beats die in menig huiskamer klonken. Veenendaal feestte mee op de livestream van Nicky Romero, dj met wereldfaam, inwoner van Veenendaal. 

hoofdpodia

Eind februari 2020 draaide hij nog voor een publiek van duizenden in Tokyo, Japan. Vanaf half maart werd het stil. De hoofdpodia van Tomorrowland, Dance Valley en Mysteryland bleven leeg. Reden: corona. Een enorme teleurstelling. Niet alleen voor de fans, ook voor dj’s. Zij konden niet meer doen wat ze het liefst doen: grote massa’s mensen raken met hun muziek. 

Dakterras
Op Koningsdag 2020 was Nicky Romero niet in Amsterdam en Rotterdam, zoals gewoonlijk, maar draaide hij een set vanaf het dakterras van zijn huis in Veenendaal. Nicky: ‘Ik wilde iets doen voor al mijn buren die ook moesten binnenblijven. Uiteindelijk werd het een hartstikke leuk moment. Surreëel, maar mooi.’ 

Livestream
Ook de afgelopen jaarwisseling bracht Nicky Romero thuis in Veenendaal door. In samenwerking met de gemeente Veenendaal organiseerde hij een livestream event voor jongeren. Veenendaalse jongeren ontvingen per post een uitnodiging voor het event dat werd opgenomen in DownTown, het monumentale pand aan de Tuinstraat dat tegenwoordig dienst doet als onder andere grand café. Ook de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en De Bilt haakten aan en attendeerden jongeren via social media op het event dat op oudejaarsavond vanaf 23.00 uur te volgen was. 

Thuis
‘Ik kon me haast niet meer herinneren wanneer ik met oud en nieuw in Veenendaal was!’, zegt Nicky met een lach. ‘Maar ik dacht: nu ik er toch ben, kan ik net zo goed een gave show weggeven. Dat we oud en nieuw dit jaar anders vierden, maakte niet dat het saai hoefde te zijn.’ En zo ging Veenendaal het nieuwe jaar in op de positieve vibes van Nicky Romero’s New Year Stream. 

‘Ik hoop dat ik voor een lichtpuntje kon zorgen in deze turbulente tijd’, besluit Nicky Romero. ‘Stay tuned, stay safe, stay dancing!’