Open dag bij Buitenzorg

Na 3 jaar komt er weer een Open dag bij Buitenzorg aan het Ruisseveen. Dit jaar zal in het thema van 'HULPDIENSTEN' staan: brandweer, politie, handhaving en ambulance zullen met hun voertuigen komen.

Open dag bij Buitenzorg

Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom om op een sloopauto te komen tekenen. Deze zal rond 11.00 uur worden open geknipt en zullen alle hulpdiensten meehelpen. De brandweer zal om 12.00 uur vertrekken. Om 13.30 uur zal er een speciale eenheid van de hondenbrigade een demonstratie komen geven.

Ook zal het Dutch American Police Department met een aantal van hun speciale voertuigen aanwezig zijn. Het korps van Stichting Dutch American Police Department bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Veel van de vrijwilligers hebben speciaal een Amerikaans Politievoertuig aangeschaft zodat zij de wensen van kinderen kunnen vervullen. Wij willen kinderen die het zwaar hebben in hun leven een positieve ervaring bezorgen. Het is geweldig dat zij ook bij Buitenzorg komen! 

Wat kunt u verder verwachten:

In de nieuw aangelegde Buitentuin - waar op doordeweekse dagen jongeren van De Blink en deelnemers van Zideris werken en dan onderhouden ze de moes-en bloementuin; ze zaaien, onderhouden en oogsten samen met vrijwilligers van Buitenzorg. 

Hier zal het klusteam een workshop insectenhotel maken geven. Er is een verkoop van plantjes (14 mei - Moederdag) en zal er koffie en thee worden geschonken met wat lekkers. Natuurlijk is het de moeite waard u te laten inspireren en onze mooi aangelegde tuin te komen bekijken met nieuwe kas en tuinhuis. Hier is afgelopen maanden hard gewerkt om het voor de Open dag klaar te hebben. In september volgt nog een officiële opening.

Op het Dierenkampje, waar de cliënten van Zideris dagelijks de dieren verzorgen, is een marktje met een verschillend aanbod aan artikelen, eten en drinken en is er een Rad van Avontuur, waarbij weer mooie prijzen te winnen zijn.