Sportservice start nieuwe editie SportZapp

Sportservice Veenendaal begint in augustus weer met een nieuwe editie van SportZapp, een service om kinderen te helpen een sportkeuze te maken. SportZapp start na de zomervakantie, op woensdag 30 augustus of vrijdag 1 september 2023.

Sportservice start nieuwe editie SportZapp

“Sportservice Veenendaal vindt het belangrijk dat iedereen in beweging komt, ook kinderen,” aldus Gise Schumacher van Sportservice Veenendaal. “We zijn de zomervakantie begonnen met een sport- en spelweek voor kinderen, waar ze vier ochtenden actief konden kennismaken met verschillende takken van sport die in Veenendaal worden aangeboden. Met het programma SportZapp gaan we dat uitbreiden. We helpen de kinderen te ontdekken welke sport ze leuk vinden en welke sport ze ook ligt. Dat doen we door twee of drie weken één sportactiviteit aan te bieden. Daarna gaan ze een andere sport doen, ook weer twee of drie weken.” Schumacher noemt in vlot tempo de sporten op die aan bod komen:  korfbal, atletiek, judo, frisbee, kidsbootcamp, tafeltennis, badminton, basketbal, turnen, freerunning, volleybal, bewegen op muziek, tennis, voetbal, hockey en softbal.

Jaar lang sporten
SportZapp begint direct na de zomervakantie, op woensdag 30 augustus of op vrijdag 1 september 2023. Het programma loopt het hele schooljaar door en eindigt op vrijdag 28 juni 2024. Kinderen uit de groepen 3 en 4 werken hun onderdeel af tussen 14.45 en 15.45 uur, kinderen uit de groepen 5 en 6 zijn tussen 16.00 en 17.00 uur aan de beurt. De locatie is afhankelijk van de sport die op het programma staat.

Inschrijven
Schumachter: “Deelname aan het programma kost €126 voor het hele seizoen. Wie in termijnen wil betalen kan daarvoor contact opnemen met Sportservice Veenendaal. Inschrijven kan tot en met woensdag 16 augustus via onze website https://www.sportserviceveenendaal.nl/activiteiten/sportzapp “

Aangepast programma
Sportservice Veenendaal heeft ook een aangepast programma voor kinderen die moeite met sporten hebben. Schumacher: “Kinderen die sporten lastig vinden, of die misschien wat te zwaar zijn, bieden we op dinsdagmiddag een apart programma aan. Voor meer informatie daarover kunnen ouders mij mailen op gise.schumacher@sportserviceveenendaal.nl Via dat mailadres is ook meer algemene informatie op te vragen,” aldus Schumacher.