Style Element Vertical
Style Element Sidebar Top Style Element Sidebar Bottom

In het kort

Wanneer?

Waar?

Stadsmuseum Veenendaal

Kees Stipplein 76
3901 TP Veenendaal

Geïnteresseerd?

Delen

Op woensdag 12 juni van 15:00 – 17:00 uur vindt de lezing over de expositie CoBrA in vogelvlucht plaats. Deze wordt gegeven door de particuliere bruikleengever van de expositie.

CoBrA was een internationale beweging van jonge, vooruitstrevende kunstenaars. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten zij een revolutie: een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstuitingen en kunstopvattingen. De beweging werd opgericht op 8 november 1948 in Parijs. De naam CoBrA is een samenstelling van: Copenhagen, Brussel en Amsterdam. De hoofdsteden waar de oprichters van deze kunstenaarsgroep vandaan kwamen.

Kom meer te weten over de CoBrA kunststroming en de 16 kunstenaars die onderdeel zijn van de tentoonstelling CoBrA in vogelvlucht.

De lezing vindt plaats in zaal 1 op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek. De entreeprijs voor de lezing is €15,00 voor reguliere bezoekers en €7,50 voor Museumkaarthouders. De prijs is inclusief koffie/thee. Kaartjes zijn op de dag van het evenement te koop aan de balie van Stadsmuseum Veenendaal. Aanmelden voor dit evenement is verplicht via info@stadsmuseumveenendaal.nl