Veenendaal straalt in Winterfeest

Afgelopen zaterdag knalde het Veens Cultureel Winterfeest de huiskamers in. Ruim vierduizend mensen genoten van het gevarieerde programma met Veense artiesten, kinderactiviteiten en Karin Bloemen.

Veenendaal straalt in Winterfeest

Strak om 14:00 zat Veenendaal achter de laptop. Na de aftrap van burgemeester Kats openden de 38 kinderen van kinderkoor Jedaja het winterfeest. Direct daarna konden de jeugdige kijkers meedansen met een dansinstructie van Elevate. In het middagprogramma volgden meedoen, kijken en luisteren elkaar in hoog tempo op. De grote diversiteit aan activiteiten laat zien wat Veenendaal te bieden heeft. Van kerstverhaal en kinderkoor tot hiphopkampioenen, DJ-talent en singer-songwriters met prachtige eigen nummers.

De presentatie van het middagprogramma was in handen van Sanne Heymann. Op energieke wijze nam zij de kijker mee langs veelzijdig Veens vertier. Om 17:00 volgde de pubquiz, met vragen over de Veense geschiedenis, de lokale cultuursector en grappige weetjes over bekende Veenendalers. Het avondprogramma werd gepresenteerd door de trotse wethouder Dylan Lochtenberg en theaterdirecteur Patrick Marcus. Zowel bij het unieke ligconcert van LAY DownTown als bij kerstconcert van Caecilia schoten de kijkersaantallen omhoog. De act die Veenendaal het meest verraste – als we afgaan op de reacties op de livestream – was Noah Noordzee, die met zijn prachtige stem de Veense harten veroverde. 

Niet uit Veenendaal, maar lokaal toch erg geliefd was de diva van de avond: Karin Bloemen. Met een ontroerende liedjesshow toverde ze een lach en een traan op het gezicht. Schijnbaar moeiteloos bracht de vedette heel Veenendaal in een nostalgische kerststemming. Klaar om de feestdagen in te gaan!

Na de show van Karin Bloemen was de jeugd aan zet: Huiskamer Sessie wist de crème de la crème van het Veense uitgaansleven op het podium te krijgen. De DJ’s en zangers van het levenslied zorgden voor diverse kleine huiskamerfeestjes in de omgeving. Om 22:00 was er de niet gemakkelijke taak voor een zestal stand-upcomedians om de mensen thuis vanuit een lege zaal toch aan het lachen te krijgen. Na het overwinnen van wat ongemak in het begin en hard geschater van de technici vanuit de coulissen waren de remmen los en vlogen de (zowel goede als slechte) grappen de digitale kijker om de oren. Na een dankwoord voor Theater Lampegiet - dat zowel het theater zelf als het gehele technische en facilitaire team beschikbaar stelde voor deze show – volgde er nog een uur feest in de huiskamers en kon de kijker om 00:00 moe, maar tevreden naar bed.

Een maand geleden ontstond het idee voor dit winterfeest. Het onstuimige enthousiasme vanuit alle hoeken en gaten in Veenendaal om bij te dragen aan dit evenement laat zien hoe hard Veenendaal zit te smachten op activiteiten, samenzijn en samen mooie dingen maken. Het besef is er bij alle artiesten dat deze periode veilig en verantwoord doorgekomen moet worden, zodat de kans op activiteiten komende zomer groter wordt. Het Veen Cultureel Winterfeest liet alvast zien dat het in Veenendaal bruist van de zin in activiteiten in 2021.