Over ruim een week is het Kerst! In het centrum van Veenendaal kan je het goed merken. Vanuit de feestelijk verlichte winkeletalages stromen warmte en gezelligheid je tegemoet en overal waar je loopt klinken kerstliedjes. Neurie of zing maar lekker mee! ‘It’s beginning to look a lot like Christmas…’ Wil je iets van die sfeer proeven, dan moet je komend weekend echt even het centrum in. Slenter zaterdag op je gemak langs de kraampjes van de Kerstmarkt aan de Brouwersgracht en scoor er unieke cadeautjes voor jezelf of een ander. Wil je daarna een rondje draaien in de nostalgische draaimolen op het Thoomesplein, maar ben je moe van het slenteren? Stap in het Kersttreintje dat zaterdag tussen de Brouwergracht, het Thoomesplein en het Scheepjeshofplein heen en weer rijdt. Wel zo comfortabel en een hele belevenis voor de kleinsten.

Bind de ijzers maar onder!
Komende zaterdag én zondag kunnen kinderen hun kunsten vertonen op het kunstschaatsbaantje op het Scheepjeshoflplein. Sjaal om, handschoenen aan en lekker zwieren. Na het schaatsen heb je wel een kop warme chocolademelk met slagroom verdiend! In de Cultuurfabriek kan je zaterdag kerststukjes maken en als je gelukt hebt, word je in de Scheepjeshof getrakteerd op een gratis kerstbrood. Mmmm…

Ontmoet de Kerstman
HO HO HOOO…! Wil jij de Kerstman ontmoeten? Dan ben je aanstaande zondag van harte welkom in de binnenstad. De Kerstman rijdt er dan rond in zijn arrenslee. Met een beetje geluk kan je met hem op de foto. Ook op zondag kan je rondjes draaien in de nostalgische draaimolen op het Thoomesplein. Opwarmen kan daarna in de Cultuurfabriek, waar je met een kop dampende koffie in de handen geniet van de VLOW Lazy Sunday Xmas Special. Tussen Kerst en Oud & Nieuw is er op de Markt een grote bandenglijbaan. Gaaf! Heb jij al je kerstinkopen al in huis? Mooi, dan heb je alle tijd om van de gezelligheid in het centrum te genieten. Nog op zoek naar een feestelijke outfit of ingrediënten voor een heerlijk kerstdiner? De ondernemers van Winkelstad Veenendaal zijn je graag van dienst. Namens de winkeliers en horecaondernemers: Mooie feestdagen!

www.winkelstadveenendaal.nl