Wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal op 21 en 22 mei 2021

De wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal staat voor 21 en 22 mei op de kalender van de internationale wielerunie UCI. Het tweedaagse wielerevenement begint op vrijdag 21 mei met een vrouwenkoers, terwijl op zaterdag 22 mei de mannen aan de start komen.

Wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal op 21 en 22 mei 2021

Bestuursvoorzitter André Homma beseft dat alles valt of staat met hoe de maatregelen rondom COVID19 zich gaan ontwikkelen: “Blijkt dat het evenement te veel risico met zich meeneemt, dan parkeren we de plannen. In de voorbereiding gaan we er van uit dat we op 21 en 22 mei kunnen starten, met de intentie om er een echt wielerfeest van te maken.”

Veenendaal – Veenendaal  is een zogenaamde “van stad-tot-stad-wedstrijd”, die voor het eerst in 1985 werd verreden. Joop Zoetemelk was de eerste winnaar van deze wielerwedstrijd en kreeg in de loop der jaren verschillende opvolgers van ‘naam’ zoals Dylan Groenewegen, Theo Bos en Elia Viviani.

In 2018 werd de eerste vrouwenkoers van Veenendaal-Veenendaal gewonnen door de Wageningse wielrenster en wereldkampioen Annemiek van Vleuten. De laatste mannenwedstrijd werd in 2019 gewonnen door de Australiër Zakkari Dempster.

De organisatie van Veenendaal-Veenendaal streeft naar een uitgebreid randprogramma in Veenendaal en omgeving. André Homma: “We denken aan onder meer een toertocht voor aangepaste sporters, Veenendaal-Veenendaal goes Electric, een fietsparcours voor kinderen en misschien een Dikke Bandenrace. Veenendaal-Veenendaal is namelijk meer dan alleen een wedstrijd. Het moet een evenement zijn voor de hele gemeente Veenendaal. Inwoners en ondernemers willen we het gevoel geven dat ze erbij horen. Dat ‘wij-gevoel’ willen we met een aansprekend totaalprogramma realiseren.”