De lente staat voor de deur! In het centrum van Veenendaal is het goed te merken. Ondernemers kregen het de afgelopen jaren vanwege corona flink te verduren, dus ze zijn blij dat de maatregelen worden versoepeld. Wie niet?! In de winkelstraten en passages is het gezellig druk en op terrassen wordt uitgebreid bijgepraat. Uiteraard onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Winkeliers en horeca mogen weer doen waar ze goed in zijn: klanten ontvangen en bedienen. In kledingzaken is de nieuwe voorjaarscollectie volop beschikbaar. Laat je adviseren en shop er lustig op los!

Speeltoestellen
Heb jij al gezien dat de bouwhekken rond het stadsstrand zijn verdwenen? De periode dat het één grote bouwplaats was, is voorbij. In het zand zijn speeltoestellen geplaatst en als je er op een zonnig moment langsloopt, zie je al volop kinderen spelen.

Horeca
Het wordt er nog levendiger als Grand Café Karakter en Restaurant Ritmeester hun deuren binnenkort openen. Op de foto hierboven zie je horecaondernemers Tim, Chantal en Jan. Zij hebben er zin in! Zie jij jezelf al zitten op hun terrassen, genietend van een kop koffie of een heerlijke lunch? Een tip: volg Karakter en Ritmeester op social media, dan blijf je op de hoogte van de vorderingen.

Evenementen
Winkelstad, Sportservice en MAAK Veenendaal staan te popelen om gezellige evenementen te organiseren rond Koningsdag en Bevrijdingsdag. Net als veel andere creatieve, ondernemende Veenendalers die voor corona regelmatig zorgden voor de nodige reuring in het centrum. Aan inspiratie en enthousiasme geen gebrek! Het Thoomesplein en het stadsstrand vormen samen een stukje stadshart dat zich uitstekend leent voor culturele en muzikale evenementen.

IJsseizoen
Wist je trouwens dat het ijsseizoen bijna begint? Op 7 maart 12.00 uur gooit Thomas de deuren van IJssalon ZAZU wagenwijd voor je open. Als je speciale wensen hebt voor een bijzondere smaak: even aan Thomas laten weten. Voor een gezellige middag uit combineer je je ijsje met een bezoek aan speelgoedwinkel Toychamp én het speeltuintje van het stadsstrand. Succes verzekerd.

In het winkelhart van Veenendaal valt altijd wat te beleven. De winkeliers en horecaondernemers zien je er graag! Check de agenda op www.ditisveenendaal.nl voor de plannen van de komende tijd.