Style Element Vertical
Style Element Sidebar Top Style Element Sidebar Bottom

In het kort

Wanneer?

Waar?

Theater Lampegiet

Kerkewijk 10
3901 EG Veenendaal

Geïnteresseerd?

Delen

Van de Matheus Passie tot een jazzballad, van filmmuziek tot hedendaagse componisten. Alle componisten zijn beïnvloed door de grootste componist ooit. Johann Sebastian Bach. In een eigenzinnige mix van musiceren en interviewen, wordt de toeschouwer geprikkeld om actief mee te denken. Want die Bach, kan dat nog?
Altvioliste Esther vertelt tijdens deze voorstelling over haar passie Bach en waarom die ene noot zo schitterend en onontkoombaar klinkt. Journalist Noraly Beijer lokt en daagt Apituley uit, vraagt Esther waarom juist deze componist, en zoekt de grenzen bij haar op. Langzaam raakt de violiste geïrriteerd en beseft de interviewer dat ze beet heeft. De dialogen vliegen alle kanten op, net als de muziek. Actuele onderwerpen worden niet geschuwd, maar Bach en de muziek overwinnen.
Marnix Dorrestein en Xander Vrienten, allebei groot bewonderaars van Bach, zijn spelers uit de band van Jett Rebel en Trijntje Oosterhuis. Ze reflecteren vanuit hun eigenzinnige manier op Bach en nemen Esther en Noraly daarin mee.
Muziek is abstract, maar welke beelden komen naar boven als je ernaar luistert? Komen er beelden boven en wat is interpretatie precies, waar kies je voor en waarom? Waar zit de onzichtbare laag in de muziek? Hoe belangrijk is die ene noot en waarom? Heeft de violiste altijd gelijk? Of weet de interviewer haar uiteindelijk te ontmaskeren?
Twee dames met de billen bloot.