Fietsstad

Fietsstad

Veenendaal is een prachtige plaats om op te fietsen. De bosrijke omgeving, ons winkelgebied maar ook de woonwijken met het vele groen ze zijn allen voorzien van prachtige fietspaden. We zijn dan niet voor niets al twee jaar verkozen tot Fietststad van Nederland.

Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, verdient Veenendaal deze titel als geen ander. “Het is lekker en ontspannen fietsen in Veenendaal, en dat waarderen fietsers. De fietspaden zijn er breed, fietsers voelen zich veilig en fietsparkeerplekken zijn goed geregeld. Ook objectief gezien scoort Veenendaal goed. Een ideale Fietsstad dus.”

Wethouder Engbert Stroobosscher van Veenendaal: “We zijn erg blij met deze prijs. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan onze fietsstad-campagne en met resultaat! Veenendaal is een fietsstad bij uitstek, met de fiets kun je overal snel, veilig, gezond en duurzaam komen. We doen ons best om de fietsinfrastructuur continu te verbeteren, zodat het heerlijk fietsen is in Veenendaal.” 

Sjoerd van Stokkum van Sportservice Veenendaal is trots op de vele sportievelingen die wij in en rondom Veenendaal op de fiest mogen ontvangen. "Veenendaal-Veenendaal is voor de wielerfans natuurlijk een begrip, maar ook voor de amateurfietser zijn er rondom Veenendaal prachtige tochten te rijden. Wij hebben een aantal leuke routes van zo'n 25 km op onze website geplaats, speciaal om Veenendaal op de fiets te ontdekken" (Bekijk de fietsroutes van Sjoerd

Ook volgens Nasera Elfring van RBT Heuvelrug & Vallei is het ideaal fietsen in Veenendaal. "Er zijn diverse prachtige routes in en rondom Veenendaal te rijden, zowel met de mountainbike, e-bike als gewone stadsfiets." Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal van haar persoonlijk favoriete routes, die garant staan voor een heerlijk dagje fietsplezier. "Veenendaal is een geweldige uitvalsbasis voor mooie fietstochten, of je nu wilt genieten van de natuur, geschiedenis of lekker actief wil klimmen, er is voor ieder wat wils!" (Bekijk de fietsroutes van Nasera hieronder) 

Leuke fietsroutes

in en om Veenendaal

 

Kom genieten van puur

#fietsgeluk

Kom genieten van de prachtige fietspaden in en rondom Veenendaal. Fiets door de prachtige bosrijke omgeving, bekijk de Grebbelinie en de molens, of bedwing de Utrechtse Heuvelrug. Het kan allemaal en daarna heerlijk ontspannen genieten van een drankje en een hapje bij onze plaatselijke horeca. Puur #fietsgeluk! 

Eten & Drinken

Even pauzeren?

Veenendaal is een plaats waar een divers aanbod aan horeca te vinden is. Naast het centrum zijn er ook in de wijken van Veenendaal diverse winkelcentra en horeca te vinden. Laat je verassen door onze prachtige winkelstad, geniet van de versproducten in De Ellekoot, winkel in de nostalgische sfeer van het Bruineplein of vraag een inwoner naar zijn of haar horeca-tip. 

Kies alvast uw café of restauarant