De wijken van Veenendaal

Wonen in Veenendaal is wonen in een stad, maar dan met het gevoel van een hechte dorpsstructuur. Met ruim 67.000 inwoners is het de derde stad van de provincie Utrecht. Een centraal gelegen plek, waar niet alleen alle voorzieningen dichtbij zijn, maar ook de gevarieerde natuur van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

Style Element Vertical Blue

Bereikbaar Veenendaal

Vanuit Veenendaal kun je letterlijk alle kanten op. Met een directe aansluiting op de A12 zit je in mum van tijd op de snelweg. Pak je liever het ov? Met maar liefst 3 treinstations en diverse buslijnen, is er altijd een goede verbinding met omliggende steden. Zo ben je met de intercity vanaf Veenendaal-De Klomp in slechts 20 minuten in Utrecht of Arnhem.

In 2020 kreeg Veenendaal de titel Fietsstad 2020! Door de compacte opzet en de goede infrastructuur is alles in korte tijd met de fiets te bereiken. Veenendaal is dan ook fietsstad bij uitstek en daar komen jaarlijks nieuwe voorzieningen bij. Kortom, Veenendaal is niet alleen een plaats van komen en gaan, maar vooral ook een plaats om te komen en blijven.

Gevarieerd wonen

Veenendalers wonen in gemêleerde wijken tussen de gevarieerde natuur van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Er is een scala aan wijken van alle leeftijden, met woningen in alle prijsklassen.

Ben je op zoek naar een nieuwbouwhuis of heb je de wens voor een eigen kavel? Neem dan eens een kijkje in Veenendaal-oost (www.veenendaaloost.nl), grenzend aan natuurgebied ‘De Groene Grens’.

Duurzaam Veenendaal

Steeds meer Veenendalers verduurzamen. Ze besparen energie en vergroenen hun tuin. De aankoop van een nieuwe woning is hét moment om te verduurzamen. Zo kun je gaan verbouwen voor isolatie, inductie en zonnepanelen voordat je in de woning trekt.

En je kan de financiering misschien wel meenemen in je hypotheek. Wij helpen je graag als je meer wilt weten over verduurzaming of de financiering hiervan! Want Veenendaal verduurzamen dat doen we met elkaar! #DitisVeenendaal