Veenendaal - Veenendaal

Veenendaal - Veenendaal

Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei was het zover: de 36ste editie van Veenendaal-Veenendaal. Het uitdagende parcours liep via de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en door de Gelderse Vallei. Zoals de naam al doet vermoeden begint en eindigt de wielerwedstrijd in het bruisende centrum van Veenendaal.

Het evenement werd op vrijdag 19 mei afgetrapt door de vrouwen in de dameskoers. De mannen reden zaterdag 20 mei hun wedstrijd. Deze wielerklassieker wordt sinds 1985 georganiseerd. Bij de mannen ging dit jaar Dylan Groenewegen er voor de vijfde keer met de winst vandoor. De vrouwen doen dit jaar voor de derde keer mee met het tweedaagse wielerevenement. Dit jaar was wielrenster Lotte Kopecky het snelst onder de dames.

Deze wielerklasieker vindt niet zomaar plaats in
Veenendaal. Onze plaats is namelijk een prachtige plaats om op te fietsen. De bosrijke omgeving, ons winkelgebied maar ook de woonwijken met het vele groen ze zijn allen voorzien van prachtige fietspaden. We zijn dan niet voor niets al twee jaar verkozen tot Fietststad van Nederland. 

Sjoerd van Stokkum van Sportservice Veenendaal is trots op de vele sportievelingen die wij in en rondom Veenendaal op de fiest mogen ontvangen. "Veenendaal-Veenendaal is voor de wielerfans natuurlijk een begrip, maar ook voor de gewone Veenendaler is er van alles te beleven rondom dit wielerfeest!" Ook voor volgend jaar worden de plannen al weer gemaakt. Precies weten wat er allemaal te doen is? Of alvast even genieten van een visueel voorproefje, scroll dan vooral even verder. Als je alles wilt weten over de koersen zelf, dowload dan hieronder vooral ook even de Technische gidsen. 

Download de Technische gids vrouwenkoers

Download de Technische gids mannenkoers

 

Veenendaal Live

De Veense Wielerfeesten

Gelijktijdig met de wielerkoers werden op 18, 19 en 20 mei de Veense Wielerfeesten georganiseerd op de Markt. Bekijk hiernaast een leuke recapp van deze geweldige avonden, met volop gezelligheid in het centrum van Veenendaal. 

Programma:
Donderdag 18 mei: de Bolle Jan Show! 

Vrijdag 19 Mei: De Vouteparty met Q-music 

Zaterdag 20 Mei: SLAM! Housuh in de Pauzuh

Puur fietsgeluk

Recap 2022

Nog even nagenieten van de wielerklasieker Veenendaal-Veenendaal. Kijk dan mee naar deze prachtige beelden. De start in het winkelgebid, de prachtige bosrijke omgeving,  de Grebbelinie, de molens, de Utrechtse Heuvelrug: dat is wat Veenendaal-Veenendaal zo mooi maakt. Puur #fietsgeluk! 

DIT IS VEENENDAAL

Dé stadsglossy van Veenendaal

Viel hij ook bij jou op de deurmat? Het Dit is Veenendaal magazine, boordevol met allerlei leuke verhalen over wat er in Veenendaal, te doen, te zien en te beleven is. Dit keer ook met het volledige programma van Veenendaal-Veenendaal, maar ook alle andere activiteiten in Veenendaal voor de komende maanden. Heb je hem niet ontvangen? Download hem hieronder.

Download de digitale versie

Plattegronden

Waar moet je zijn?

Kom genieten van de wielerklasieker Veenendaal-Veenendaal. Kijk mee op de grote schermen in het winkelgebied en sta aan de finish. Bezoek onze wielershirtjes tentoonstelling, terwijl je kinderen genieten van de speeltoestellen in de binnenstad. Rijd op het pumptrack of kom heerlijk ontspannen genieten van een drankje en een hapje bij onze plaatselijke horeca tijdens de wielerfeesten. Dit weekend vol #fietsgeluk wil jij toch niet missen?

Hieronder vind je de route die wordt afgelegd. Tip:  natuurlijk ook prachtige om zelf eens te fietsen:
 

Leuke fietsroutes

in en om Veenendaal

Rondje winkelstad

Verzamel 4 stempels

Terwijl de wielrenners om Veenendaal heen rijden is er ook voor kinderen van alles te doen. Spaar bij elke activiteit een stempel, heb je 4 stempels? Lever dan jouw stempelkaart in bij ZAZU en krijg een tweede bolletje gratis op jouw ijsje! Dat is pas lekker genieten toch?