Oost

Veenendaal-oost is een groeiende wijk in Veenendaal. Deze groen opgezette nieuwbouwwijk is erg populair bij jonge gezinnen. U vindt hier onder andere scholen, een buurtwinkelcentrum, gezondheidszorg en diverse andere voorzieningen. Aan de oostrand van deze wijk ligt het mooie, uitgestrekte natuurgebied ‘De Groene Grens’ en aan de zuidkant loopt de Grift en vind je “De Blauwe Hel’. Nu de eilanden in Veenderij zo goed als bewoond zijn, ligt in Oost nu de focus op het noordelijk wijkdeel Groenpoort. Dit gebied waar de komende jaren circa 970 woningen worden gebouwd, wordt gefaseerd bouwrijp gemaakt. In de zomer van 2023 is het eerste nieuwbouwproject in verkoop gebracht. Meer weten? www.woneningroenpoort.nl.

Style Element Vertical Blue

Varen in Veenderij

Lia van Vessem werkt al vanaf 2009 in het i-centrum als informatrice. Toen zij begon was Oost nog een groen gebied waar de woningbouw net werd opgestart. Enthousiast over de locatie en over de woningen in één van eerste projecten, verhuisde zij met haar gezin naar Buurtstede. Een fijn hoekhuis in De Straten, waar zij met veel plezier 7 jaar woonden.

Inmiddels was de ontwikkeling van het zuidelijk wijkdeel Veenderij in gang gezet. Veenderij bestaat uit verschillende wooneilanden met elk een eigen sfeer. Kleinschalig en vooral bijzonder door het water dat je hier overal ziet. De nieuwe plannen spraken Lia en haar man aan en toen zij in een verkoopbrochure hun droomhuis aan het water zagen, hakten zij de knoop door. “Sinds onze verhuizing genieten we elke dag van ons huis en deze plek. De rust, het uitzicht over het water en de natuur zijn elke dag weer een bron van geluk. Zwanen, aalscholvers, meerkoeten en veel andere vogels zien we vanuit ons huis en de tuin, dat is toch bijzonder!” vertelt Lia.

Regelmatig varen zij in hun elektrische bootje door de wijk. Lia legt uit dat de eilanden en de omgeving een heel ander gevoel geven vanaf het water. “Het is zo leuk om rond te varen. Je komt andere bootjes tegen, je ziet de tuinen en achterkanten van de huizen, die je anders alleen vanaf de straat kan zien. Echt vakantie! Ik fotografeer graag en al vanaf dag één maak ik foto’s van de ontwikkeling van Veenendaal-oost. De foto’s vanuit de boot geven echt het Veenderijgevoel weer.” In het i-centrum zijn Lia’s collega’s erg blij met haar foto’s, die regelmatig te zien zijn op de website en social media van de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost.