‘Afzonderlijk van elkaar, maar toch samen’

Sjoerd van Stokkum over Veenendaal-oost Style Element Vertical Blue

Sjoerd van Stokkum woont al een aantal jaren in Veenderij, de wooneilanden van Veenendaal-oost. Eerst woonden Sjoerd en zijn vrouw in Veenendaal West.  ‘We zochten een nieuwe woning en in Oost waren er mooie kansen voor nieuwbouw. We hebben binnen een project een huis gekocht’, zegt Sjoerd. Dit ging niet geheel zonder zorgen. ‘We kochten het huis vanuit de tekening dus we wisten nog niks. Dat maakte het wel spannend’. 

‘Ons spreekt met name de ruimte, de goede voorzieningen en de ligging erg aan’, vertelt Sjoerd enthousiast. 'Achter Veenendaal-oost zit een prachtig natuurgebied, De Groene Grens, en zelfs nog het stuk daarachter. Ik denk dat veel Veenendalers dit niet kennen. Met name het stukje richting Rhenen. Als je het kanaal volgt in die richting heb je een prachtig natuurgebied. Dat heeft me enorm verrast. Dit gebied staat bekend om de diversiteit van de natuur. Veel vogelspotters trekken erheen om het te bewonderen.'

Sjoerd heeft ook een favoriete plek in Veenendaal-oost. Met name in de donkere tijden loopt hij met plezier over de wooneilanden. ‘Samen met de buren hebben we onze huizen verlicht’. Dit idee is een paar jaar geleden gestart naar aanleiding van een oproep van de burgemeester.  'We hebben met ons huizenblok gezegd dat het ons erg leuk leek om elk huis te verlichten. We kregen toen zoveel positieve reacties dat we het erna weer hebben gedaan met nog 20 andere woningen. ’s Avonds nodigt de wijk echt uit om er te wandelen of iets dergelijks door al die mooie lichtjes. En het allermooiste is nog dat iedereen dit afzonderlijk van elkaar, maar toch samen heeft gedaan’, vertelt Sjoerd tevreden.