Beursvloer Veenendaal gaat voor sociale impact

Veel ondernemers willen graag iets betekenen voor de lokale samenleving, maar weten niet zo goed hoe. Voor die ondernemers heeft Angelique Ottens een tip: Kom donderdag 20 oktober naar Beursvloer Veenendaal. Tijdens dat goede doelen-evenement worden ondernemers gekoppeld aan maatschappelijk organisaties die staan te springen om de hulp van ondernemers.

Beursvloer Veenendaal gaat voor sociale impact

Tijdens Beursvloer Veenendaal worden naar verwachting weer de nodige matches gemaakt. ,,Bedrijven die bijvoorbeeld materialen, expertise of menskracht willen bieden zijn welkom”, zegt Angelique, ,,net als maatschappelijke organisaties die een hulpvraag hebben. Sommige organisaties zijn heel concreet op zoek naar bijvoorbeeld gebruikte laptops of kantoormeubilair, anderen zijn enorm geholpen met een social mediatraining of een logo-ontwerp. Er zijn ook organisaties die wel wat extra handjes kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een schilderklus.”

TEGENPRESTATIE 
Angelique Ottens organiseert deze maatschappelijke Beursvloeren door heel Nederland. Tijdens eerdere edities in Veenendaal werden al heel wat bedrijven en organisaties succesvol aan elkaar gekoppeld. Angelique: ,,De organisaties leveren ook een tegenprestatie. Als een bedrijf bijvoorbeeld een middag gaat klussen bij een clubhuis van Scouting, dan kan Scouting als tegenprestatie dat clubhuis een keer kosteloos beschikbaar stellen voor een bedrijfsbarbecue. Tijdens de Beursvloer ontstaan leuke, waardevolle ontmoetingen tussen bedrijven en stichtingen. Die energie, daar geniet ik van! Als we samenwerken, kunnen we heel veel moois mogelijk maken.”

SPEEDDATEN 
Donderdag 20 oktober zijn de deelnemers vanaf 15.30 uur welkom in Hotel Van der Valk. ,,Inderdaad”, zegt Angelique. ,,En als je dan een badge hebt ontvangen die vermeldt of je vrager of aanbieder bent, staat er koffie met iets lekkers voor je klaar. Wethouder Marco Verloop verzorgt de opening en daarna leggen spreekstalmeester Ferry Gerritsen en ikzelf uit hoe het speeddaten tussen bedrijven en organisaties in z’n werk gaat. Vaak ontstaan de matches vanzelf, soms met hulp van de hoekmannen en -vrouwen of door tussenkomst van de spreekstalmeester. Zij assisteren waar nodig, heel handig. Is er een succesvolle match gemaakt, dan krijgen de vrager een aanbieder beiden een schaapje (Wuppie) op hun schouder geplakt, zodat iedereen kan zien dat er -hoera!- weer een succesvolle match is.”

WAARDE Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt welke matches er zijn en ook wat de maatschappelijke waarde daarvan is. Angelique: ,,We merken dat veel Veenendaalse ondernemers zich graag nuttig willen maken. De Beursvloer helpt bedrijven die sociale impact te creëren. Op onze site zie je welke bedrijven en organisaties aanwezig zullen zijn. Kom jij ook? Leuk! Meld je aan via beursvloer.com