Dutch Domino Team verbreekt record!

Het is gelukt. Het eigen record, en dat van het Duitse team, is gisteravond verbroken door ruim zevenhonderdduizend dominostenen te laten vallen. Nieuw wereldrecord voor amateurs: 704.814 dominostenen omgevallen

Dutch Domino Team verbreekt record!

Meer dan 700.000 dominostenen was het doel, en dat is gelukt! Sporthal de Vallei in Veenendaal was het toneel voor een 18 minuten durende show, waar nagenoeg alle projecten volledig omvielen. Hierdoor is een nieuw wereldrecord gezet, niet eerder liet een groep domino liefhebbers zo veel dominostenen omvallen in één evenement. Van de iets meer dan 750.000 dominostenen die zijn neergezet, vielen er uiteindelijk 704.814.
 
De afgelopen twee weken zijn 35 bouwers druk geweest met het neerzetten van alle stenen. Onder het thema ‘Pretpark’ zijn verschillende attracties uitgebeeld. Hoogtepunten waren onder andere een draaimolen, doolhof en een gigantische achtbaan. Helaas bleven de botsauto’s staan, maar dat mocht aan het resultaat niets onderdoen, meer dan 700.000 stenen zijn gevallen!
 

Tevreden met het resultaat
Ruim 250 man publiek was afgekomen op de recordpoging. Het team kijkt terug op een succesvol evenement. Pim Vriens, organisatie: ‘Het is super dat het project volledig volgens planning is opgebouwd, en dat het daarna ook nog nagenoeg perfect omvalt. Dat hadden we niet durven dromen!’. Dit weekend staat in het teken van opruimen en sorteren. Of het nu wachten is tot volgend jaar voordat er weer stenen gezet gaan worden? Vriens: ‘Gelukkig niet! Er staan al weer wat workshops en zakelijke projecten op de planning, dus we mogen binnenkort alweer. Dat wordt helaas wel wat kleiner dan 750.000 dominostenen…’.