Zin in een weekend vol muziek, gezelligheid en een hapje en drankje op een terras? Dat komt goed uit! Vrijdag, zaterdag en zondag wordt Festival ZAND gehouden. Drie dagen lang vind je op het stadsstrand van Veenendaal alle gelegenheid voor vermaak en verbinding.

Het festival begint op vrijdagavond om 21.00 uur met het gratis toegankelijke openluchtconcert Klassiek in het ZAND. Installeer je op een terras, in het gras of op een zelf meegebracht stoeltje of kleedje. Geniet met je blote voeten in het warme zand van muziek uitgevoerd door topmusici.

Lokaal talent
Stichting BO viert FEEST bestaat 10 jaar en viert dat zaterdag 17 juni met een heus verjaardagsfeest op het stadsstrand. Iedereen is welkom! Rond die tijd vertrekken zo’n 150 oldtimers vanaf de Brouwersgracht voor een Oldtimer-toertocht. Om 11.00 uur betreden de koperblazers van het Codarts Brass Ensemble het hoofdpodium van Festival ZAND. Bestel een lekkere kop koffie, een lunch of een ijsje en geniet van verschillende optredens. ’s Middags wordt het podium overgenomen door lokale talenten. Om 13.00 uur treedt Roderick van Essen op en om 14.00 uur Orangebud. Vanaf 15.00 uur vult Purpose het stadsstrand met blues, rock en ballads.

Magda Mendes
Zaterdagavond start het programma van GOUD in het ZAND om 19.30 uur met een optreden van de zangeres Magda Mendes. Magda neemt je met haar eigen versie van traditionele fadomuziek mee naar haar geboorteland. Sluit je ogen, voel de avondzon op je huid en je waant je tussen de olijvenbomen op het Portugese platteland. Na haar optreden brengt een live dj je alvast in de juiste stemming voor de Golden Earring Undercoverband die je vanaf 21.30 uur laat meezingen met nummers als When the lady smiles en Twighlight Zone. De band brengt je terug naar de hoogtijdagen van de Nederlandse rockmuziek. Stilstaan is geen optie!

Vaders in het ZAND
Nadat vaders op zondag 18 juni door hun kinderen zijn verrast met ontbijt op bed, kunnen ze vanaf 13.00 uur op het stadsstrand genieten van bubbels, bier en worst. Die Königlichen Musiker brengen heerlijke meezingers ten gehore. Moeders, kinderen, buren, vrienden… Neem ze allemaal maar mee, vaders! 

Zin in een weekend vol reuring? Je weet waar je zijn moet!

www.facebook.com/FestivalZANDVeenendaal