Het is lente in Veenendaal. In het zonnige winkelhart hangt een heerlijk sfeertje. Er klinkt muziek en vanaf terrassen komt gezellig geroezemoes. Ook in de etalages van kledingzaken heeft de winter plaats gemaakt voor de lente. Wat je ziet zijn frisse kleuren, nieuwe modellen en verrassende prints. Om blij van te worden!

Wie toe is aan een nieuwe lentegarderobe heeft geluk. Van 19 maart tot 3 april staat het centrum in het teken van de Veenendaal Loves Fashion weeks. Wat dat inhoudt? Cameraman Xander was ook benieuwd. Hij ging bij een aantal ondernemers langs om zich te laten bijpraten over de verschillende trends op modegebied. Check zijn vrolijke video’s op de social media kanalen van Winkelstad Veenendaal.

Aankoopbedrag terug
Een van de zaken waar Xander langsging, is Esprit. Eigenaresse Margo en haar team kijken uit naar de Fashion weeks. ‘Wij doen natuurlijk mee, net als veel andere kledingzaken. Je herkent de deelnemende winkels aan de Veenendaal Loves Fashion weeks-sticker op de deur. Koop je in zo’n zaak tussen 19 maart en 3 april een nieuwe outfit, wees dan zuinig op je aankoopbon. Als je een foto daarvan uploadt op de website van Winkelstad Veenendaal, dan maak je kans het volledige aankoopbedrag terug te winnen. Niet gek, hè?’

Modeshow
Er valt tijdens de Fashion weeks van alles te beleven in het winkelhart van Veenendaal. Wie nog wel wat inspiratie op het gebied van mode kan gebruiken, moet op zaterdag 26 maart in Passage Corridor zijn. Op die dag flitst de mode letterlijk aan je voorbij. Butlers delen die dag lekkere hapjes uit van de foodondernemers uit de Passage Corridor.

Voorjaarstrends
Margo legt uit wat er dan gebeurt: ‘Bij de deelnemende winkeliers wordt de rode loper uitgerold. Terwijl een modellenteam de nieuwste voorjaarsmode showt, vertelt een ladyspeaker je alles over de laatste trends. Een mobiele DJ zorgt voor muziek. De modellen, ladyspeaker en DJ gaan van kledingzaak naar kledingzaak. Het belooft een vrolijke boel te worden! Na de show kan je in de winkels zelf rustig de kleding passen die door de modellen werd geshowd.’

Voor een beetje inspiratie hoef je niet naar Milaan of Parijs. In Veenendaal komt de mode gewoon naar je toe! Kom shoppen en laat je verrassen. Uitgeput na een dag winkelen? Geen probleem. De Veense horeca ontvangt je graag voor een kop koffie of een welverdiende lunch. Even op krachten komen op een terras, met of zonder jas. Welkom!