Hartverwarmend winkelhart van Veenendaal

Style Element Vertical Blue

Zoek je gezelligheid deze donkere dagen? Dat moet je in de binnenstad van Veenendaal zijn, waar kerstbomen en duizenden lampjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Struin langs de etalages, stel een feestelijke outfit samen en kom daarna even bij met een beker koffie of warme chocolademelk.

Het winkelhart van Veenendaal telt zo’n driehonderd winkels. Je vindt er zowel de grote ketens als kleine boetiekjes met een bijzonder aanbod. Geniet van Italiaanse delicatessen of ambachtelijk vervaardigde bonbons en werk je daarna bij Basic Fit in het zweet om de calorieën weer te verbranden. Van een feestelijke outfit tot sprankelende kerstdecoratie en van een verleidelijk geurtje tot een spannend boek, na een rondje door Winkelstad Veenendaal heb je alles in huis voor geslaagde feestdagen. Als je de keuze hebt, dan koop je toch veel liever bij een lokale ondernemer dan online? De winkeliers ontvangen je met open armen.

Kerstklanken
Vooral in december valt er van alles te beleven in het winkelhart. In het derde en vierde weekend van december kan je er volop genieten van muziek. Ga jij helemaal op in de klanken van het Dickens orkest, of is de Kerstmannenband meer iets voor jou? Op zaterdag 16 december kijk je je ogen uit bij de Kerst Fietsact. De zaterdag daarna kan je in de binnenstad zomaar oog in oog staan met de Kerstman! Durf jij met hem op de foto? Draai rondjes in de kerstdraaimolen, maar word niet misselijk, anders heb je geen zin meer in een lekkere lunch. Bij de Veense horeca branden de kerstlampjes; je wordt er warm verwelkomd. 

Capriolen
Op het plein voor de Lampegiet vindt dit jaar opnieuw Wintermagix plaats. Was je er vorig jaar bij, dan weet je dat je deze show op vrijdag 15 december niet wilt missen. Bereid je maar voor op duizelingwekkende acrobatiek, jongleerkunsten en andere capriolen. Wintermagix vindt buiten plaats en je hoeft er geen kaarten voor te kopen. Het wordt een onvergetelijke, magische beleving! Vanaf de volgende dag is er een week lang kerstmarkt in de Scheepjeshof. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes, dan inspireren de kraamhouders je graag. 

Zwaaien en zwieren
Van vrijdag 15 december tot en met zondag 7 januari ligt op de Duivenweide de kunstijsbaan van Veenendaal on Ice. Lekker samen zwaaien en zwieren dus! Voor kinderen is er in de kerstvakantie op 27 december en 3 januari een kindermiddag. Ben jij erbij? Wie liever toekijkt met een hapje en een drankje, vindt ongetwijfeld een comfortabel plekje in het horecagedeelte van de ijsbaan. Gezelligheid voor het hele gezin.

Je hoeft je de komende weken niet te vervelen in Veenendaal. In het Winkelhart komt alles en iedereen op wonderlijke wijze samen. Geniet ervan!