Kom naar de Veiligheidsdag op zaterdag 29 juni

Style Element Vertical Blue

Kom zaterdag 29 juni tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in het centrum. Ontmoet de brandweer en de politie. Stap zelfs in hun auto’s. Er is een springkussen, een dierenambulance en een nagemaakt drugslab. Het Rode Kruis laat zien wat hun werk inhoudt. Ook kun je een wond die echt lijkt op je arm laten maken.

Wat is er allemaal te doen?

Neem tijdens de Veiligheidsdag een kijkje in een drugscontainer en een dierenambulance. De politie, brandweer en het Rode Kruis laten je de hele dag van dichtbij zien wat hun werk inhoudt. Je vindt hen ter hoogte van Theater Lampegiet.

Gamen met de politie

Digitale wijkagent Jaap van Driel zit klaar in zijn gamestoel om de jongeren van Veenendaal uit te dagen voor een potje FIFA of een andere game die je leuk vindt om met de politie te gaan spelen.

Rode kruis

Vrijwilligers van het Rode Kruis geven uitleg over EHBO. Ook laten ze zien hoe het verzorgen van een verwond persoon in zijn werk gaat.

Auto's

Wie aan politie, brandweer en ambulance denkt, ziet snel de felgekleurde auto’s met gierende sirenes voor zich. Er zal een echte brandweerwagen staan, een ambulance en verschillende soorten politieauto’s.

Leer van een ervaren fietsendief

Een ervaren fietsendief laat de hele dag door zien op welke manier hij jouw fiets kan stelen. Ook geeft hij je tips om fietsdiefstal te voorkomen.