Opbrengst Rotary Sportdag overhandigd

Style Element Vertical Blue

Tijdens een bijeenkomst van Rotaryclub Veenendaal werden diverse organisaties blij gemaakt met een mooie cheque. Deze feestelijke bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van de Rotary Sportdag. Zaterdag 1 juni werd er namelijk traditiegetrouw weer volop gesport door de Roterians en hun collega’s of familieleden. Bij zwembad de Vallei werd de jaarlijkse sportdag georganiseerd door Rotaryclub Veenendaal. Doel van dit jaarlijks terugkerend evenement is het inzamelen van geld om zeer uiteenlopende goede doelen te ondersteunen.

Deze editie van de sportdag bestond uit, air-badminton, trefbal, yoga, KUBB, estafette, waarna na een heerlijke lunch, aangeboden door 3 Zussen, een beachvolleybal toernooi op de zogeheten Beach Court. Natuurlijk staat het ondersteunen van de goede doelen voorop, maar daarnaast is het hebben van een gezellige en sportieve dag ook een geweldig doel op zich.

De Rotary Sportdag was ook dit jaar niet alleen een sportief succes, maar ook de opbrengst van €30.000 is een succes te noemen. Het geld is verdeeld over diverse goede doelen. “We zijn er trots op dat we met dit bedrag vele goede doelen kunnen helpen”, aldus Gerben de Wilde. “Namens de Rotary Veenendaal willen we alle sponsoren, deelnemers en vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit geweldige evenement. Samen hebben we laten zien dat sport verbindt en dat we samen een verschil kunnen maken.”

 

Vrijdag werden de gelden tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd. Namens de Rotary gaf Gilbert van Gent een cheque van € 5000 aan Arnoldien Westra-Timmer die namens Stichting Microkrediet aanwezig was en met dankbaarheid het bedrag in ontvangst nam. Zij vertelde over hoe microkrediet de armste vrouwen in Azië helpt zodat zij hun gezin kunnen onderhouden.

 

Namens Stichting NN was Rudi Diepgrond aanwezig en ook aan hem werd door Gilbert een cheque overhandigd van € 5.000. Al vele jaren verzorgen zij kerstpakketten voor inwoners in Veenendaal die in een uitdagende financiële situatie zitten. Ook Leergeld Veenendaal werd verblijd met een cheque van €5.000 waarmee zij kinderen in Veenendaal voorzien van zaken die nodig zijn om naar school te kunnen. Denk hierbij aan schoolspullen maar bijvoorbeeld ook fietsen.

 

Er werden ook nog vier cheques van €2.500 uitgereikt. Deze werden uitgereikt aan het Jeugdsportfond, Stichting Neevert, World Servants en het Rotary Waterproject. Ook deze organisaties gaven een toelichting op de besteding van deze gelden. “Mooi om zo veel goede doelen blij te hebben kunnen maken. Veel dank gaat uit naar alle personen en bedrijven die de Rotaryclub Veenendaal de mogelijkheid hebben gegeven deze donaties te kunnen doen! De Rotaryclub kijkt uit alweer vooruit naar de volgende editie”, zo stelt een zichtbare trotse Gerben de Wilde.