Stef & Ralph bezingen hun jeugd in Veenendaal

Style Element Vertical Blue

Als jij je ogen sluit en denkt aan je kindertijd, wat zie je dan? Je ouderlijk huis, de buurkinderen met wie je speelde op straat? Zanger Ralph van Manen heeft levendige herinneringen aan die periode van z’n leven. Samen met Stef Bos bezingen zij deze prachtige tijd in: De hemel op het plein.

Ralph is geboren en getogen in Veenendaal. Hij begon al op jonge leeftijd met het maken van muziek. Niet zonder succes! Ralph van Manen reisde de hele wereld over en stond op talloze podia. Tegenwoordig werkt hij in zijn eigen studio als producer en arrangeur. Onlangs bracht hij zijn album De liefde nog het meest uit, vol Nederlandstalige luisterliedjes. Waaronder De hemel op het plein: een nummer over balletjes trappen en de tijd vergeten. Van je fantasie de vrije loop laten en groots dromen. Onbezorgd en onbevangen.

Voor de opnames van dat nummer nodigde Ralph een bijzondere zanger met Veenendaalse roots uit: Stef Bos. Ook een Veenendaler en ook van Ralphs generatie. Ze werkten al eerder samen aan een project. Laatst haalden ze samen bij Ralph thuis aan de keukentafel herinneringen op aan het Veenendaal van hun jeugd. Ze dronken koffie, aten krentenbollen en doken in oude fotoalbums. Alles kwam ter sprake. Juffen en meesters van de lagere school, de kwajongensstreken die ze uithaalden, ouwe vrienden… ‘Geluk zat toen in heel kleine dingen. We droomden over later, ons niet realiserend dat het al zó snel ‘later’ zou zijn’, zegt Ralph met een glimlach.

Bij het nummer werd in samenwerking met #ditisveenendaal een videoclip gemaakt. Daarvoor nodigden zowel Ralph als Stef een paar jeugdvrienden uit. Het werd een hartverwarmende reünie. Ralph: ‘Veenendaal is een belangrijke plek voor mij. Het is fijn om te reizen, maar als ik Veenendaal weer binnenkom, dan weet ik: ik ben waar ik wezen moet. Thuis.’

De tijd stond niet stil. Ralph en Stef zijn geen kleine jongens meer. Toch lukte het beiden om iets van die kinderlijke onbevangenheid vast te houden. Mooi! Heb jij een oude foto van jezelf op een plek in Veenendaal waar jij je als kind in de hemel op aarde waande? Deel ze dan ook zeker met ons, op deze pagina zullen we regelmatig een aantal van deze beelden vol herinneringen plaatsen.