Schoolschaaktoernooi Veenendaal 2024

Style Element Vertical Blue

Woensdag 10 januari was het de beurt aan de jongste groep om de degens te kruisen. Zo’n 50 kinderen, waaronder een handvol meisjes maakten het niet al te spannend. De kinderen van Aan de Basis lieten duidelijk merken dat hier niets te halen viel voor de andere scholen en pakten alle 3 de individuele prijzen, de prijs voor het beste meisje en het eerste schoolteam. Tweede schoolteam werd De Burcht en de derde prijs ging naar De Plantage.

Bij de groepen 6,7 en 8 was De Plantage wat sterke spelers kwijtgeraakt aan het voortgezet onderwijs. Daardoor roken de tweede en derde teams van vorig jaar hun kans en ja hoor: De Burcht werd eerste en De Bron weer tweede. Op de derde plaats eindigde de school met de grootste afvaardiging: de Joh. Calvijnschool. Voor die derde plaats kwam de Willem Teellinckschool uit Achterberg net een half puntje tekort. Hopelijk hebben zij de smaak nu te pakken en komt er volgend jaar ook een Rhenens schoolschaakkampioenschap!

Individueel deden kinderen van De Burcht ook goede zaken: Ruben pakte de eerste prijs en Tex de tweede. Ze hadden allebei al hun partijen gewonnen, maar Ruben had sterkere tegenstanders gehad. Derde werd Nathan van De Bron. Beste meisje van de 16 deelneemsters werd Elise van Aan de Basis. 

Al met al dus een mooi succes: met 140 deelnemers ongeveer dubbel zo veel als vorig jaar. Schaken zit in de lift, dat zag ook wethouder Martijn Beek, die even om het hoekje kwam kijken!