Timon Vermeulen wint jongerenprijs de Veense Kei

Style Element Vertical Blue

De 18-jarige Timon Vermeulen is de winnaar van de jongerenprijs de Veense Kei 2024. Hij kreeg de prijs voor zijn bijzondere inzet en enthousiasme bij Ontmoetingshuis Onder Ons. 

Wat begon met een maatschappelijke stage, groeide uit tot een passie voor vrijwilligerswerk. Timon keerde na zijn stage met veel enthousisme terug naar Onder Ons om te helpen. Of het nu gaat om maaltijden bereiden voor ouderen of meehelpen bij de bingo-avonden, Timon staat altijd klaar. Alle ouderen en mede-vrijwilligers zijn dol op hun jongste vrijwilliger! Naast zijn vrijwilligerswerk bij Ontmoetingshuis Onder Ons is Timon ook mantelzorger voor zijn oma en gaat hij als begeleider mee met de Zonnebloem.

Wat Timon bijzonder maakt, is niet alleen zijn eigen inzet, maar ook het feit dat hij anderen inspireert om ook vrijwilligerswerk te doen. Hij heeft al meerdere mensen, waaronder zijn moeder en wat vrienden enthousiast gemaakt om ook bij Onder Ons te helpen. En daarnaast doet hij nog veel meer als vrijwilliger én mantelzorger. Een mooi voorbeeld dat je nooit te jong bent om een verschil te maken.

Genomineerden

De andere 2 genomineerden voor de prijs waren Lynn de Jong en Anisa Garibovic. Ook zij leveren een bijzondere bijdrage als jonge vrijwilliger voor de Veense samenleving.

De jury

De jury bestond uit een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), de Jongerenraad, Tim Bolderman (winnaar vorige jaar) en Siem Gerritse (een ervaren en bevlogen onderwijsprofessional die betrokken is bij de Veense jeugd). Uit alle inzendingen kozen zij drie genomineerden die KEIgoed werk doen en een voorbeeld zijn voor anderen. Maar omdat Timon ook anderen weet te inspireren om vrijwilligerswerk te doen, koos de jury hem als winnaar.

Jongerenprijs De Veense Kei

Deze prijs is een stimulans én een beloning voor jongeren van 8 tot 23 jaar die zich inzetten voor een mooier, leefbaarder en socialer Veenendaal. De prijs bestaat uit een Twinkeling cadeaubon van € 100,- en een oorkonde. Kijk voor meer informatie op de pagina Veense Kei voor jongeren.