VCV voedt Voedselbank

Style Element Vertical Blue

Volleybalvereniging VCV heeft recent een opmerkelijke en unieke prestatie geleverd. Dat gebeurde dit keer niet op vertrouwd sportief gebied, maar in een belangrijke sociaal-maatschappelijke context. Als eerste van alle Veense sportverenigingen heeft VCV namelijk een inzamelingsactie op touw gezet voor de lokale Voedselbank aan de Gilbert van Schoonbekestraat.

Dat gebeurde naar aanleiding van een oproep van de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) om Voedselbanken overal in Nederland te steunen. Daarvoor werden op verschillende momenten in april in Sporthal-West kratten neergezet, waarin VCV-leden en bezoekers bijvoorbeeld conserven en andere langer houdbare spullen konden achterlaten. Financiële giften waren natuurlijk ook welkom.

Namens de vereniging overhandigde bestuurslid Jan Kroon op 13 mei de ingezamelde levensmiddelen aan Tim Verduin van de Voedselbank. “Het is natuurlijk dramatisch dat er anno 2024 nog steeds behoefte is aan Voedselbanken in Nederland, en sterker nog: dat die behoefte nog altijd groeit. Daarom waren wij heel gemotiveerd om invulling te geven aan de oproep van de NeVoBo. Als VCV-bestuur hopen we nu van harte dat deze actie door andere verenigingen in Veenendaal wordt herhaald en dat ook zij een bijdrage willen leveren aan dit o zo belangrijke werk.”