Wielerkoers Veenendaal-Veenendaal wil naar ProSeries

Style Element Vertical Blue

“Volgend jaar willen we met de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal toetreden tot de ProSeries. Als dat lukt zijn we sportief gezien nog interessanter voor de topteams en kunnen we tegelijkertijd op commercieel vlak meer bieden aan onze partners en sponsoren,” aldus bestuursvoorzitter André Homma. “In Nederland is er momenteel geen koers actief op dit niveau. We weten dat we het als organisatie aan kunnen. We vinden dat we mooi passen in het rijtje van koersen als de Brabantse Pijl en Parijs-Tours. We zijn dan de enige Nederlandse wedstrijd die op het niveau van ProSeries uitkomt, zowel bij de mannen- als de vrouwenkoers.” 

Wereldkampioen
Homma zegt dit in naar aanleiding van het besluit van de organisatie van Veenendaal-Veenendaal om niet langer onderdeel te zijn van de Lotto Cycling Cup. Voorzitter André Homma: “Na de Amstel Gold Race (UCI World Tour) is Veenendaal-Veenendaal de grootste koers van Nederland. Onze koersen komen de laatste jaren zowel bij de mannen als vrouwen uit op het UCI 1.1- niveau. De afgelopen jaren profileerde de koers zich als echte sprintkoers met grote renners als winnaar, zoals Dylan Groenewegen en wereldkampioen Lotte Kopecky in 2023.”

Attractief rennersveld
De organisatie wil samen met bestaande en nieuwe partners de koers als ProSerie-wedstrijd gaan organiseren. Behalve de getoonde ambitie moet de wedstrijdorganisatie goede evaluaties van deelnemende ploegen en de jury kunnen overleggen. Bovendien brengt de organisatie van een ProSerie-wedstrijd extra kosten met zich mee. Homma: “Natuurlijk mikken we dan op een attractief rennersveld en dus zet de organisatie alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Zo is een van de belangrijkste speerpunten om de koers, net als de afgelopen twee jaar, (deels) live op TV uit te zenden. Dit maakt het evenement ook commercieel gezien aantrekkelijk en biedt het sponsoren de mogelijkheid om zich aan een groot publiek te presenteren.” 

Dit jaar wordt Veenendaal-Veenendaal verreden op vrijdag 17 mei (vrouwen) en zaterdag 18 mei (mannen) met start en finish in het centrum van Veenendaal. Tussen de passages in Veenendaal door zijn er diverse jeugd- en amateurwedstrijden. Bovendien zijn er op beide dagen verschillende activiteiten voor jong en oud in het centrum van Veenendaal.