Zaalvoetballers Olympic Moves in Veenendaalse sporthallen in actie

Style Element Vertical Blue

Op vrijdag 1 maart vinden in de Veenendaalse sporthallen West en De Vallei de zaalvoetbalvoorronden van de Olympic Moves plaats. In Veenendaal spelen zeven scholen uit het middelbaar onderwijs om plaatsen in de halve finale, waaronder Het Perron, CLV en het Rembrandt College. De lokale organisatie is in handen van sportdocenten van het Perron, in samenwerking met Sportservice Veenendaal.

Aan het sportevenement Olympic Moves doen inmiddels zo’n 400 middelbare scholen mee, wat bijna de helft is van alle Nederlandse scholen in het middelbaar en voortgezet onderwijs. Olympic Moves is een initiatief van de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF. Het evenement is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. Behalve de Veenendaalse scholen CLV, Het Perron en het Rembrandt College doen ook de scholen Meerwaarde (Barneveld), ISK Het Streek(Ede), Element en Meridiaan(Amersfoort) aan de zaalvoetbalvoorronde mee. Vanwege het grote aanbod van zaalvoetbalteams wordt in deze tak van sport een tussenronde georganiseerd. Uiteindelijk is het doel de grote finaledag op 7 juni op Sportcentrum Papendal. 

Aftrappen
In Veenendaal trappen vrijdagmorgen om 8.30 uur de zaalvoetballers af. De jongens spelen hun wedstrijden (14 minuten per wedstrijd) ’s morgens, terwijl de meiden ’s middags hun partijen spelen. In totaal komen er 24 teams in Veenendaal in actie. De toegang tot de wedstrijden in de Veense sporthallen is gratis.

Het zaalvoetbal is de aftrap voor een nieuw Olympic Movesseizoen. De regiofinales voor de verschillende buitensporten worden in Veenendaal op donderdag 18 april georganiseerd.