Zilvertentoonstelling in Downtown

Style Element Vertical Blue

Met het doorknippen van een lint, uiteraard met zilveren schaar, opende burgemeester Kats de zilvertentoonstelling in Downtown. De bijzondere collectie van Zeister Zilver is tot 13 juli te bewonderen in deze unieke locatie in het centrum van Veenendaal. Op uitnodiging van juwelier Rijk van Manen is de ZilverKamer uitgenodigd om haar unieke collectie van Zeister zilver te tonen aan het publiek in Veenendaal. De zeven vitrines zijn rijkelijk gevuld met de meest bijzondere zilveren objecten uit de collectie van de stichting die al jarenlang, in het hele land, exposeert met haar unieke zilveren objecten.

De ZilverKamer Zeist toont unieke collectie in Veenendaal.
In Downtown toont de ZilverKamer objecten gemaakt door de Zeister zilverindustrie: van bestekken tot serviezen, van sieraden tot kerkelijk vaatwerk. Het is uniek te noemen dat deze collectie nu buiten de stadsgrenzen van Zeist te bewonderen. “Toen Rijk van Manen ons vroeg om een expositie tijdelijk in Veenendaal te exposeren in dit prachtige oude kerkgebouw waren wij gelijk enthousiast. We hebben een mooie historie met Veenendaal en in het bijzonder met deze Veense ondernemer. Het symboliseert wat mij betreft de samenwerking die al vele generaties lang te vinden is tussen Veenendaal en Zeist in de zilverindustrie”, zo stelt voorzitter Rudi Boekhoven.

Tot 13 juli bent u van harte welkom om onder het genot van een kop koffie een kijkje te komen nemen bij deze unieke expositie. Dit kan op dinsdag tot en met zaterdag tijdens de openingstijden van Downtown (8:30-17:00 uur). Op dinsdag- en donderdagmiddagen is er een bestuurslid van de ZilverKamer aanwezig om vragen te beantwoorden over de expositie of u rond te leiden. Ook is er speciaal voor de kinderen een leuke tekenwedstrijd, waarbij de winnaar een zilveren schaal met een gravure van zijn of haar tekening zal ontvangen. Een mooie expositie dus voor jong en oud!