Cultuur in Veenendaal

In Veenendaal is ontzettend veel te doen en beleven op het gebied van cultuur. Van theater tot muziekschool en van kunstroute tot festival... Of wie weet organiseer je zelf een gave activiteit en heb je hierbij ondersteuning nodig. Cultureel Veenendaal bruist voor jong en oud!

Style Element Vertical Blue

Altijd wat te beleven

Zomer of winter, op cultureel vlak hoef je je in Veenendaal nooit te vervelen. Bezoek een hilarische voorstelling, een prachtige tentoonstelling of een indrukwekkend concert. Laat je meeslepen door een ontroerende film of vermaak je tijdens de vele festivals en evenementen die georganiseerd worden voor jong en oud.

Ook voor de inwoners van Veenendaal die zelf aan cultuur willen doen, is er van alles mogelijk! Zo kan je diverse dans-, theater- of muzieklessen volgen. Daarnaast heeft Veenendaal een rijk verenigingsleven met koren, foto- en videoclubs, dansverenigingen en een harmonieorkest. Maar ook de beeldende kunsten zijn goed vertegenwoordigd met onder andere teken- of beeldhouwlessen.

Om blijvend cultuur te beoefenen en ontwikkelen, zijn honderden vrijwilligers, bestuurders en medewerkers in touw om dit dagelijks waar te maken. Heb jij een tof plan voor de inwoners van Veenendaal? Ontdek de verschillende fondsen, doe een beroep op de diverse gelden of schakel anderen in bij je zoektocht naar spullen, mensen en materialen. Neem contact op met de Cultuurmakelaar voor vragen en advies.

De Cultuurfabriek

In het centrum op het Kees Stipplein vind je De Cultuurfabriek. Hierin bevinden zich de bibliotheek, het stadsmuseum en de historische vereniging van Veenendaal.

Ook kan je er kunst lenen of je inschrijven voor een divers aanbod aan cursussen. Het gebouw ernaast is Spectrum. Hierin vind je het Filmhuis, muziek-, dans- en theaterschool De Muzen, MAAK. Veenendaal en School & Cultuur. Tegenwoordig geven de docenten van Elevate Muziek & Dans lessen vanuit hun zelfstandige praktijken in Veenendaal. Naast Theater Lampegiet vinden ook in De Basiliek en DownTown Veenendaal regelmatig voorstellingen en optredens plaats. En ook de vele buurthuizen verzorgen allerlei gezellige activiteiten. Ontdek de verschillende culturele hotspots die Veenendaal rijk is.

De Uitagenda van Veenendaal

Meer weten...

Benieuwd naar het culturele aanbod van Veenendaal? Of heb je zelf een tof plan voor de inwoners van Veenendaal? Kom hierover sparren met de Cultuurmakelaar of een van de andere teamleden van het culturele platform MAAK. Veenendaal!

Maak het mee!