Ukelele spelen, dansen, muziek maken of beeldhouwen met speksteen? Het kan allemaal op zaterdag 18 september tijdens Plaza Cultura. Tussen 13:00 en 17:00 barsten de Cultuurfabriek, Spectrum en Theater Lampegiet weer uit hun voegen met allemaal leuke culturele activiteiten. Het evenement is gratis, dus iedereen kan meedoen, spelen, (technisch) knutselen, beeldhouwen, van muziek genieten, tekenen, zingen of andere talenten ontdekken.

In de Cultuurfabriek en Spectrum zijn er aan de lopende band optredens in de centrale hal. Ga op muzikale wereldreis met jazzzangeres Jo Sarah of laat je verrassen door Veense talenten zoals Daniel Marin, Derk Postma, Waterman, De Begonia’s, Amber of Emma Koornneef. Wil je liever aan de slag met je eigen creativiteit? Dan kan je verschillende workshops volgen: beeldhouwen met speksteen, tekenen met houtskool, gitaar spelen, percussie of zelfs ukelele.  Ook de vele Veense zangliefhebbers komen aan hun trekken: de hele dag zijn er scratchkoren, waarbij iedere voorbijganger kan aanhaken en meezingen. Onder begeleiding van een professional zingen we popmuziek, Hollandse liedjes en klassiek. 

Dansworkshops van Scapino Ballet en ISH 
De crème de la crème van de Nederlandse danswereld komt naar Veenendaal! Volg een workshop ballet of breakdance van deze profs en geef je dansskills een boost. De workshops zijn in Theater Lampegiet, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Vooraf aanmelden kan via Lampegiet.nl.

Feest voor de kleine cultuurliefhebber
Voor kinderen is er van alles te doen: van stenen schilderen tot de 3D-printer ontdekken, van dansen in de silentdisco tot de verrassende theatervoorstelling De Tovenaarsleerling over Aires die graag tovenaar wil worden. Samen met de kinderen probeert Aires te toveren maar het wil maar niet lukken. Tot hij een oude tovenaar leert kennen die hem de kneepjes van het vak wil leren. Aires leert samen met de kinderen hoe hij een echte tovenaar kan worden. DJ Ameezing – winnaar van Kunstbende Utrecht en onze lokale trots achter de draaitafels – zal zorgen dat in de danszaal de voetjes van de vloer gaan bij jong en oud.

Zaterdag 18 september | 13:00 – 17:00 | Kees Stipplein, Spectrum, Cultuurfabriek & Theater Lampegiet

www.maakveenendaal.nl