Veense podcast over zingen

In Veenendaal wordt bovengemiddeld veel gezongen. In grote koren zoals de Ritmeester Veenzangers, maar ook in kleinere gezelschappen zoals FEMMEvocals of The Jingle Ladies. Er zijn koren voor mannen, vrouwen, kinderen, jongeren, Christenen, herstellende kankerpatiënten en bejaarden. Wat maakt zingen nou zo leuk en zorgt ervoor dat half Veenendaal er verslaafd aan is? Over deze vraag maakte Bas de Man een podcast.

Veense podcast over zingen

In de zomermaanden – precies in de periode dat er wél even gezongen mocht worden – vond het zangproject Zing je Zonnig plaats in Veenendaal. Zo’n zestig Veense zangers studeerden in twee groepen meerstemmige nummers in en namen uiteindelijk negen nummers op. Deze nummers zijn te beluisteren in de podcast, naast de interessante gesprekken met o.a. een koorzanger die al 44 jaar uit volle borst meezingt en aanstormend talent dat op haar zeventiende al haar eerste plaat uitbracht.

De podcasts zijn te volgen op bit.ly/Podcast-MAAK of ontdek via anchor.fm/maakveenendaal op welke aanbieders, zoals Apple Podcasts en Spotify, de podcast nog meer te beluisteren is.
Er staan al vier afleveringen online en er volgen in elk geval nog twee afleveringen over de Veense medemens van wie zingen zijn lust en zijn leven is. Je dagelijkse wandelingetje maak je nu dus met een fijne Veense podcast in je oren!