'Mijn kerstwens is dan ook: Dat iedereen wat liever is voor elkaar!'

Anouk den Hamer Style Element Vertical Blue

Anouk kwam voor de liefde naar Veenendaal. Ze had daarvoor in Utrecht en Amersfoort gewoond. Via het spel ‘vind de pin’, georganiseerd door Allround bowling leerde Anouk Veenendaal kennen. Zo ontdekte zij de straten van Veenendaal met hun bijnamen, zoals de Papsteeg (Gortstraat).

Inmiddels woont Anouk zo’n 9 jaar in Veenendaal samen met haar man en hun twee kinderen. Voor die tijd woonde ze in de twee grootse steden van onze provincie, daar heeft ze een mooie tijd gehad. Nu dus in de derde stad van de provincie, een perfecte plek voor haar kinderen, want die wilde ze liever niet laten opgroeien in de grote stad. 
Ze heeft eerst in Petenbos gewoond en woont nu al enkele jaren in Veenendaal Oost. Wat mij aanspreekt in Veenendaal is de ruimte, alleen al met het parkeren van je auto. En al het groene, de fietspaden, lekker de kinderen op de fiets naar school brengen. Ik heb het enorm naar mijn zin in Oost, omdat er heel veel mensen wonen in dezelfde levensfase. Verder kun je in Veenendaal heerlijk uit eten, wat drinken bij leuke koffietentjes en ook geniet ze van het winkelgebied.

Veenendaal bleek in die jaren nog veel leuker dan gedacht, mij werd steeds verteld dat Veenendalers wat stug zijn, maar ik vind ze heel hartelijk. Zo leuk dat iedereen elkaar groet. Zelfs de pubers op straat zeggen je gedag, geweldig! Het is hier gemoedelijk en echt een plek waar ik mezelf kan zijn.

Wel mist ze de stadse dansavonden! Gewoon voor 30- 40ers, lekker muziek en dan dansen. Er is gelukkig wel veel cultureel aanbod, maar feestavonden dat zou van voor mij nog veel vaker mogen. 

Op 6 december komt bij de Anouk de oude kerstboom van de opa en oma van haar man van zolder. Ja, pas als Sinterklaas weer het land uit is, zegt Anouk lachend. Kerst start bij ons met kerstfilms kijken op kerstavond. De kinderen zijn nu wat ouder dus dit jaar misschien wel voor het eerst Home Alone! Aangezien ze eerste Kerstdag bij haar schoonouders eten en tweede kerstdag bij haar ouders, starten ze Kerst altijd met een klein ontbijt. Omdat je weet wat er nog komen gaat zeg maar.