"In Veenendaal-Zuidoost staat vriendelijkheid, gemoedelijk en plezier centraal"

Bert Helms over Veenendaal-Zuidoost Style Element Vertical Blue

Bert is ongeveer 22 jaar geleden met zijn vrouw in de wijk Veenendaal-Zuidoost komen wonen. Om precies te zijn in het gedeelte Petenbos. ‘We zochten een kindvriendelijke wijk voor onze zoon en dochter op komst. We hadden wat onderzoek gedaan naar scholen, speelplekken, sportclubs en het dorp en merkte dat dit allemaal gunstig lag met betrekking tot deze wijk’, zegt Bert. 

De kinderen van Bert en zijn vrouw zijn inmiddels volwassen. Toch was dit voor hen geen reden om te verhuizen en opzoek te gaan naar iets anders. ‘Het is een wijk dat voor elke leeftijd mooi is om te wonen. Door corona werk ik nog steeds vanuit huis. Vaak ga ik in de pauze samen met mijn vrouw een rondje lopen. De Utrechtse Heuvelrug is tien minuutjes lopen en dat heeft elk seizoen een mooi aanzicht. In de lente staan er veel wilde bloemen langs de Floralaan, dit is een mooi gezicht en een warm welkom van Petenbos. Maar ook de surfvijver in de herfst is een fijne plek om even bij te komen met alle vallende bladeren’, zegt Bert.

Toch ligt het favoriete plekje van Bert dicht bij huis, namelijk zijn eigen straat. ‘De sfeer die in deze wijk hangt is heel gemoedelijk en dan met namen onze eigen straat. Even een praatje met de buren maken of de tuin opknappen, het kan allemaal. Ook kan ik vanuit huis makkelijk met de racefiets naar mooie routes fietsen. Ik ben niet de enige die zo blij is met onze straat. We houden jaarlijks een straat BBQ met alle buren’, zegt Bert. Toch is zijn straat niet de enige straat die wel van gezelligheid houdt. Veel straten doen dit ook. ‘Als je op een zomeravond door de wijk fietst zie je vaak in een straat iedere bewoner buiten staan, praten of eten’.