‘We zitten zo centraal tussen winkelen en het bos dat ik me eigenlijk geen betere woonplek kan wensen’

Jacques van de Meent over Veenendaal West Style Element Vertical Blue

Inmiddels woont Jacques al 31 jaar op hetzelfde adres in Veenendaal West. ‘We zijn hier gekomen toen we getrouwd waren, toen was dit dé nieuwbouwwijk’, vertelt Jacques. In deze wijk zit je vlakbij het bos Prattenburg. Ook is winkelcentrum de Ellekoot om de hoek voor boodschapjes. Jacques; ‘We zitten zo centraal tussen winkelen en het bos dat ik me eigenlijk geen betere woonplek kan wensen’.

Jacques woonde met zijn vrouw en twee kinderen op de Brederodelaan. Inmiddels is een dochter getrouwd en wonen ze er nog met zijn drietjes. Jacques heeft ook kleinkinderen, waarmee hij regelmatig de wijk in gaat voor vertier. ‘Je zoekt toch de plekjes op waar je lopend naar toe kan’, vertelt Jacques. En leuke plekjes, dat heb je hier zeker volgens hem. ‘De wijk is gevuld met kindertoestellen en er zit een hele leuke kinderboerderij waar je lekker naar toe kan. Je hebt dus overal wel een goed en leuk plekje’. Als Jacques de wijk zou moeten beschrijven zou dat zijn dat we wijk een fijne plek is voor jong en oud. 

‘Ik vis graag en in west is er heel veel water. Je kan hier dus goed vissen. Maar ook als je niet van vissen houdt kan je in west goed terecht. Ruimte zat voor een rustige wandeling door het bos of het centrum zelf. Ja, wat wil je nog meer’, aldus Jacques.