'De wijk is heel erg sociaal en mensen kijken heel erg naar elkaar om.'

Rieke Swart over Veenendaal-Noordwest Style Element Vertical Blue

Inmiddels woont Rieke al anderhalf jaar met haar man en zoontje op de Buurtlaan west. Voordat ze hier kwamen te wonen woonde ze op de Nieuweweg. De wijk beviel hen goed; ‘We woonde al in deze wijk, maar zijn een straat verderop gaan wonen’, vertelt Rieke. 

Ze zijn een straat verderop gaan wonen vanuit praktische redenen. ‘We woonde eerst in een appartement, nu wonen we in een jaren ‘30 woning. Nu beschikken we over een lekkere grote tuin en dat is een groot voordeel’, vertelt Rieke. ‘Ons zoontje is inmiddels vier, dus die tuin was wel nodig’. 

Volgens Rieke zijn er veel pluspunten van de wijk, voornamelijk op het sociale aspect. ‘De wijk is heel erg sociaal en mensen kijken heel erg naar elkaar om’, aldus Rieke. Dit uit zich in goed en fijn contact met alle buren. Rieke; ‘Al toen we hier kwamen wonen kregen we een kaartje door de bus met “welkom in de wijk”’. Volgens haar is juist de combinatie tussen jong en oud in de buurt zo leuk en fijn. ‘Onze buren wonen er al meer dan 50 jaar’, aldus Rieke. Maar naast de gemoedelijke buurt zit ook het Aller Erf en het centrum beide op loopafstand. ‘Je gaat heel makkelijk ergens naartoe’. 

In de wijk Noordwest bevindt zich speeltuin de Pol. Toch is dit niet het favoriete plekje van Rieke in de wijk. ‘Dat is toch echt ons buurtje, ons stukje straat. We wonen er echt heel fijn en hebben fijne mensen om ons heen’, aldus Rieke.