We mogen weer, Veenendaal! Sinds de laatste versoepelingen is er veel meer mogelijk, ook in ons gezellige winkelhart. Winkels hanteren hun reguliere openingstijden weer en we kunnen langer op terrassen terecht voor een kop koffie, biertje, lunch of diner.

Koen is er blij om. Hij komt graag in het centrum. ‘Niet om uitgebreid kleren te shoppen, hoor! Dat laat ik graag aan m’n kinderen over’, zegt hij met een lach. ‘Ik geniet er vooral van dat we elkaar weer kunnen ontmoeten! Daar was ik echt weer aan toe. En als ik er ben, neem ik brood of wijn mee.’

Wie er ook alweer heel wat rondjes door de winkelstraat liepen, zijn Sinne, Tara en Marit. Wat hebben zij het meest gemist tijdens de lockdowns? ‘Kleren shoppen!’ roepen de meiden in koor. Sinne: ‘We gaan graag naar the Sting en H&M. Samen winkelen is gezellig. We geven elkaar advies en hebben gewoon heel veel plezier. Veel beter dan online bestellen en het dan terug moeten sturen omdat het niet past. Na het shoppen gaan we vaak even wat drinken bij de Hema… Tompouce erbij... Lekker!’ Koen knikt instemmend, hoewel hij liever een visje van het Zwaaiplein eet dan een zoete tompouce. Smaken verschillen. ‘Doe mij maar een lekkerbekje. En daarna een wijntje op het pleintje. Gewoon spontaan wat bekenden zien en spreken. Het maakt dat ik me weer mens voel!’, zegt hij.

Winkelstad Veenendaal maakt winkelen nóg leuker met de ‘Leuk je weer te zien’-winweken. Wie tot en met 3 juli 10 euro of meer besteedt bij een winkel of horecazaak, krijgt een kraskaart. Die kraskaart geeft kans op prachtige prijzen, zoals een reischeque van 750 euro, een UHD tv of een jaar lang gratis parkeren in het centrum. Er zijn drie trekkingen met in totaal meer dan 50 prijzen en op 10 juli worden de winnaars van de hoofdprijzen bekend gemaakt. 

Sinne kreeg al een paar kraskaarten. ‘Een nieuwe tv lijkt me wel wat! Lekker netflixen op m’n kamer’, zegt ze met een lach. ‘Maar ik las dat er ook prijzen zijn zoals een Ray-Ban zonnebril, horloge en waardecheques voor kledingzaken. Of een chocoladepakket van Olala Chocola. Het water loopt me in de mond!’ Ook kans maken? Kom winkelen, kras je kaart en voer de code in op de site. De winkeliers van Winkelstad Veenendaal zijn blij je weer te zien! Welkom terug.

www.winwekenwinkelstad.nl