Veenendaal-Veenendaal

Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei is het zover: de 37ste editie van Veenendaal-Veenendaal. Het uitdagende parcours loopt via de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en door de Gelderse Vallei. Zoals de naam al doet vermoeden begint en eindigt de wielerwedstrijd in het bruisende centrum van Veenendaal. Op vrijdag 17 mei starten de vrouwen en op zaterdag 18 mei is het de beurt aan de mannen.

Style Element Vertical Blue

Profkoers Veenendaal-Veenendaal

De wielerronde Veenendaal-Veenendaal wordt sinds 1985 gereden en staat internationaal hoog aangeschreven. Het unieke parcours leidt de renners door de heuvelachtige bossen van De Utrechtse Heuvelrug, door eindeloze binnenvelden naar de finish op de Kerkewijk. In totaal rijden de mannen bijna 200 kilometer. De koers doet haar naam eer aan met meerdere doorkomsten door Veenendaal!

De profkoers Veenendaal-Veenendaal is een echte sprintkoers. De eerste editie werd gewonnen door Joop Zoetemelk, die zich nog steeds jaarlijks laat zien bij de wedstrijd. Vele wereldberoemde renners volgden. Wat te denken van Tom Boonen, Edvald Boasson Hagen, Elia Viviani en uiteraard vijfvoudig winnaar Dylan Groenewegen.

In 2018 werd de wielerronde Veenendaal-Veenendaal het eerst door vrouwen gereden. De eerste vrouwenkoers werd op naam geschreven van Annemiek van Vleuten. De tweede koers werd verreden in 2022 en gewonnen door Gladys Verhulst. Afgelopen editie mocht Lotte Kopecky de koers toevoegen aan haar palmares.

Style Element Line

Hier moet je zijn!

Kijk mee op de grote schermen in het winkelgebied of sta aan de finish. Bezoek de wielershirtjes tentoonstelling, rijd op het pumptrack of kom heerlijk ontspannen genieten van een drankje en een hapje bij onze plaatselijke horeca tijdens de wielerfeesten.

Download de plattegrond

Rondje Winkelstad

Terwijl de wielrenners om Veenendaal heen rijden is er ook voor kinderen van alles te doen. Spaar bij elke activiteit een stempel, heb je 4 stempels? Lever dan jouw stempelkaart in bij ZAZU en krijg een tweede bolletje gratis op jouw ijsje! Dat is pas lekker genieten toch?

Bekijk het rondje
Style Element Spiral

Dit is Veenendaal magazine

In het Dit is Veenendaal magazine van dit voorjaar is er uiteraard ook weer uitgebreid aandacht voor de Wielerkoers Veenendaal-Veenendaal.

Lees het magazine

Leuke fietsroutes rondom Veenendaal

Historische beelden

Vind je het leuk om beelden terug te zien van de vorige wedstrijden? Het YouTube kanaal van Veenendaal-Veenendaal neemt je mee terug in de tijd. Tot zelfs in de jaren 80! Veel kijkplezier!

Bekijk de historische beelden