Lentedag op de Eekhoeve

Style Element Vertical Blue

Op beleefboerderij de Eekhoeve wordt zaterdag 16 april 2022 de lente uitbundig gevierd! De Hereford runderen – te herkennen aan de typische krulletjes op hun kop – brachten de winter door in de stal. Nu ze weer de wei in mogen, maken ze van puur geluk de wildste sprongen.

Tineke Hardeman en haar collega’s kijken al weken uit naar de lentedag. ‘In het voorjaar komt alles op de Eekhoeve weer tot bloei. Prachtig! Er worden lammetjes geboren en de bloembakken staan vol tulpen. In de moestuin zijn deelnemers van de zorgboerderij druk bezig met het aanharken van de moestuin,’ vertelt Tineke.

Paaseieren zoeken
Zaterdag 16 april is het feest op de Eekhoeve! Tijdens de lentedag kunnen kinderen koetjes melken, zich laten schmincken en op de foto gaan in de boer & boerin-fotobooth. In het weiland zijn paaseieren verstopt. Ieder kind mag er vijf zoeken. Hoe snel vind jij jouw vijf eieren?

Koeien en kalfjes
Zorg er wel voor dat je om 11.30 uur klaar staat als de deuren van de koeienstal opengaan. Dat moment waarop de koeien weer de wei in gaan, daar wil je echt bij zijn! Tineke: ‘Het is altijd mooi om te zien hoe de pasgeboren kalfjes onwennig in de buurt van hun moeders blijven. De verbazing is van hun snoetjes af te lezen als ze hun eerste stapjes in het frisgroene gras zetten.’

Boergondisch genieten
Theehuis Kees & Sien is op 16 april gesloten, maar op het boergondische eetplein kan je heerlijk genieten van allerlei bijzondere streekgerechten. Wat dacht je van een broodje Hereford rundkroket, een ‘bal van Sien’ of een drie-kazen-tosti? Wandel langs gezellige kraampjes vol leuke producten en proef in de Landwinkel de lekkerste boeren delicatessen.

Leuk en leerzaam
‘Er valt hier altijd wel wat te beleven’, zegt Tineke. ‘Je vindt hier konijntjes, babygeitjes en zefls eekhoorntjes. Met een beetje geluk ontdek je een kikker in de vijver van onze Heuvelrugtuin! En heb je onze speurtocht al eens gedaan? Leuk en leerzaam tegelijk. Met vragen over de groenten en kruiden die in de moestuin groeien, kan je terecht bij onze tuinmannen. Op de Eekhoeve proef je het boerenleven, letterlijk en figuurlijk.’

Je bent op 16 april 2022 van harte welkom op de lentedag van beleefboerderij de Eekhoeve.

Meer informatie vind je op www.eekhoeve.nl.