‘Mijn droom is om ook in Veenendaal de Arabische muziek een groter podium te bieden.’

Abdelghani Benhachem Style Element Vertical Blue

‘Muziek en de liefde: dat zijn de twee dingen die mij van Marokko naar Nederland brachten. Geboren en getogen in Casablanca, kom ik uit een muzikaal gezin. Mijn vader was gitarist en een broer van mij is een bekend muzikant in Marokko. Zelf ben ik op mijn vijftiende gestart met optreden en heb ik jarenlang door heel Europa getrokken als professioneel percussionist.

En daar, tijdens een optreden in Nederland, werd ik verliefd op mijn vrouw. Een Marokkaanse wonend in Nederland. Het duurde niet lang voordat we trouwden en ik bij haar in Rotterdam kwam wonen. Via Rotterdam verhuisden we naar Barneveld en kwamen uiteindelijk in 2008 in Veenendaal terecht. 

Hoeven wennen heb ik nooit. Door al mijn optredens kende ik Europa al goed en voelde ik mij in Nederland al snel thuis. Vooral Veenendaal is echt een hele fijne plek om te wonen. De mensen zijn aardig, het centrum is mooi. Bovendien heb ik fantastische buren, waar we het ontzettend goed mee kunnen vinden. Als je zulke lieve mensen naast je hebt wonen, voel je je al snel thuis.

Natuurlijk mis ik wel dingen uit Marokko. Mijn vrienden, de herinneringen, maar vooral de geuren van het land. En toch…ik weet niet of ik terug zou willen. Ik ben zo gewend hier. Mijn vrouw en ik hebben inmiddels vier kinderen, ons eigen kleine gezin. We hebben het goed en zijn tevreden. Daar dank ik God voor.

Uiteraard maak ik ook nog steeds muziek. In 2009 en 2011 heb ik zelfs mogen optreden in het Concertgebouw. Dat was echt fantastisch! Mijn grote droom is om ook in Veenendaal de Arabische muziek een groter podium te bieden en zo die liefde hier verder te laten klinken.’

Veenendaler #64 – Abdelghani Benhachem