‘Ik zou graag iets willen betekenen voor Veenendaal.’

Zeferino Style Element Vertical Blue

‘Mijn eerste gedachte toen ik in Veenendaal kwam? ‘Wat doet een Zara hier?!’ Ik had Veenendaal helemaal niet bedacht als een plaats waar zoveel winkels zouden zijn of waar mensen echt een dagje naartoe komen. Pas toen ik het zelf ging ontdekken, zag ik hoe divers Veenendaal is. Zelfs ten opzichte van Amsterdam, waar ik ben geboren en getogen.

Het is inmiddels 4 jaar geleden dat ik voor de liefde naar Veenendaal ben gekomen. Voor mijn vriendin is Veenendaal thuis en daarmee is het ook mijn thuis. Mijn hart is waar zij woont en is.

Vrienden vroegen in het begin wel eens: ‘Wat moet je daar in de Biblebelt?’ Maar het leuke aan Veenendaal is juist dat het zo verrassend veelzijdig is. Op zondag gaan mensen naar de kerk, maar zie je ook mensen een bakkie koffie drinken op het terras. Als ik diezelfde vrienden dus uitnodigde om eens langs te komen, waren ze stuk voor stuk verbaasd hoe leuk het hier is.

Natuurlijk zijn er ook dingen die ik mis, zoals een terrein als de Westergasfabriek of goede Surinaamse groenten. Ook qua vegan opties in restaurants is het nog wel behelpen en zou het tof zijn als daar een mooi concept voor zou zijn. Zelf heb ik met mijn vriendin een tijd een vegan B&B gerund: De Veense Zolder. Dit was echter zo’n groot succes, dat we het niet meer gecombineerd kregen met onze reguliere banen. Aan animo voor vegan eten dus geen gebrek!

Zelf zie ik mijn toekomst zeker in Veenendaal. Het liefst zou ik ook echt iets willen betekenen hier. Iets met jongeren of in een buurthuis. Of dans of eten of… Nou, ideeën genoeg. Ik ben hier voorlopig nog niet weg!’ 

Veenendaler #60 – Zeferino