Het was vorige week gezellig druk in molen De Vriendschap aan de Nieuweweg. Een groepje vakmensen met hart voor Veenendaal had zich er verzameld voor een #ditisveenendaal miniwerkconferentie. De locatie was inspirerend, net als het gezelschap. 

In de molen draaiden de raderen op volle toeren. Figuurlijk dan, hè? Er werd druk overlegd over de vraag: wat maakt Veenendaal zo leuk en hoe maak je mensen buiten Veenendaal daar deelgenoot van? Veenendaal is een comfortabele plek om te wonen, te werken en te leven. Dat hoef je de deelnemers van de miniconferentie niet te vertellen, want zíj kennen Veenendaal. Het Veense bedrijfsleven groeit en er zijn mensen van buiten Veenendaal nodig om voor die ondernemingen te werken. Stilstand is tenslotte achteruitgang. Maar ja, hoe breng je aan iemand uit bijvoorbeeld de Randstad over wat Veenendaal allemaal te bieden heeft? Wat maakt dat iemand niet alleen in Veenendaal komt werken, maar ook wonen?

Nadat zanger Gerald Troost zijn lied ‘Veenendaal – dit is mijn stad’ ten gehore had gebracht, werd over die vragen in groepjes nagedacht. De ene groep bestond uit onder anderen een Veense makelaar en praatte samen over wonen in Veenendaal. Een andere groep, aangevoerd door een aantal succesvolle ondernemers, sprak over werk. En een derde groep – enthousiast en creatief - nam recreatie in en om Veenendaal onder de loep. Wat gaat er al goed, wat kan beter en – belangrijk – hoe kan jij je daarvoor inzetten. Vanuit de eigen expertise leverde iedereen een bijdrage en de conclusies leverde voor de betrokken partijen genoeg huiswerk op. 

Wij zijn samen Veenendaal. Een stad om trots op te zijn. Meer vrolijk nieuws over wonen, werken en leven in Veenendaal vind je op www.ditisveenendaal.nl

De miniwerkconferentie werd gehouden in de Van Mourik zaal van molen De Vriendschap. Ideale plek voor vergaderingen of feestjes met ruimte voor zo’n 40 personen. De molen is door Ingenious Tomorrow aangekocht om het op die manier te behouden voor de toekomst. In de molen is een molenwinkeltje gevestigd waar unieke, typisch Veense producten worden verkocht. Leuk voor jezelf óf om cadeau te doen. www.molen-devriendschap.nl