Cultuur

Cultuur

MAAK. Veenendaal

In Veenendaal is ontzettend veel te doen en beleven op het gebied van cultuur. Van theater tot muziekschool en van kunstroute tot festival... Of wie weet organiseer je zelf een gave activiteit en heb je hierbij ondersteuning nodig. Cultureel Veenendaal bruist voor jong en oud!

Altijd wat te beleven
Zomer of winter, op cultureel vlak hoef je je in Veenendaal nooit te vervelen. Bezoek een hilarische voorstelling, een prachtige tentoonstelling of een indrukwekkend concert. Laat je meeslepen door een ontroerende film of vermaak je tijdens de vele festivals en evenementen die georganiseerd worden voor jong en oud. Bekijk de Cultuuragenda!
Ook voor de inwoners van Veenendaal die zelf aan cultuur willen doen, is er van alles mogelijk! Zo kan je diverse dans-, theater- of muzieklessen volgen. Daarnaast heeft Veenendaal een rijk verenigingsleven met koren, foto- en videoclubs, dansverenigingen en een harmonieorkest. Maar ook de beeldende kunsten zijn goed vertegenwoordigd met onder andere teken- of beeldhouwlessen. Bekijk het culturele aanbod!

Cultuur maken we samen
Om blijvend cultuur te beoefenen en ontwikkelen, zijn honderden vrijwilligers, bestuurders en medewerkers in touw om dit dagelijks waar te maken. Heb jij een tof plan voor de inwoners van Veenendaal? Ontdek de verschillende fondsen, doe een beroep op de diverse gelden of schakel anderen in bij je zoektocht naar spullen, mensen en materialen. Neem contact op met de Cultuurmakelaar voor vragen en advies. Bekijk de mogelijkheden!

Meer weten over wat er allemaal te doen en te beleven valt in Veenendaal? Kijk dan op www.maakveenendaal.nl, hét culturele platform van Veenendaal.

Contactpersoon

Vragen over Cultuur in Veenendaal?

Het aanbod

Cultureel Veenendaal

In het centrum op het Kees Stipplein vind je De Cultuurfabriek. Hierin bevinden zich de bibliotheek, het stadsmuseum en de historische vereniging van Veenendaal. Ook kan je er kunst lenen of je inschrijven voor een divers aanbod aan cursussen. Het gebouw ernaast is Spectrum. Hierin vind je het Filmhuis, muziek-, dans- en theaterschool De Muzen, MAAK. Veenendaal en School & Cultuur. Tegenwoordig geven de docenten van Elevate Muziek & Dans lessen vanuit hun zelfstandige praktijken in Veenendaal. Naast Theater Lampegiet vinden ook in De Basiliek en DownTown Veenendaal regelmatig voorstellingen en optredens plaats. En ook de vele buurthuizen verzorgen allerlei gezellige activiteiten. Ontdek hiernaast de verschillende culturele hotspots die Veenendaal rijk is.

Maak kennis met MAAK.
Cultuur1
Cultuur2
Cultuur3
Cultuur4
Cultuur5
Cultuur6
Cultuur7
Cultuur8
Cultuur9