Cultuur

Cultuur

MAAK. Veenendaal

In Veenendaal is ontzettend veel te doen en beleven op het gebied van cultuur. Van theater tot muziekschool en van kunstroute tot festival. Cultureel Veenendaal bruist voor jong en oud!

Altijd wat te beleven
Zomer of winter, op cultureel vlak hoef je je in Veenendaal nooit te vervelen. Of je nu op zaterdagavond naar een voorstelling in theater Lampegiet gaat of op zondagmiddag geniet van livemuziek in een café tijdens de Lazy Sunday sessions; in Veenendaal is altijd wat te beleven. Van de buitenbios op het stadsstrand tot één van de vele festivals en evenementen die georganiseerd worden voor jong en oud. 

Altijd wat te doen
Ook voor de inwoners van Veenendaal die zelf aan cultuur willen doen is er van alles mogelijk. Zo kun je dans-, theater- of muzieklessen volgen bij De Muzen of Elevate Muziek & Dans. Daarnaast zijn er tal van andere dansscholen en toneelgroepen in Veenendaal actief en heeft Veenendaal een rijk verenigingsleven met koren, harmonieën en fanfares. Maar ook de beeldende kunsten zijn goed vertegenwoordigd met onder andere teken- of beeldhouwlessen. 

Meer weten over wat er allemaal te doen en te beleven valt in Veenendaal? Kijk dan op www.maakveenendaal.nl, hét culturele platform van Veenendaal.

 

Contactpersoon

Vragen over Cultuur in Veenendaal?

Het aanbod

Cultureel Veenendaal

Midden in het centrum op het Kees Stipplein vind je de Cultuurfabriek. Hierin bevinden zich de bibliotheek, het museum en de historische vereniging van Veenendaal, maar kun je ook kunst lenen bij de kunstuitleen of je inschrijven voor een divers aanbod aan cursussen. En naast Theater Lampegiet vinden ook in De Basiliek en Het Spectrum regelmatig culturele activiteiten plaats. Ontdek hiernaast de verschillende culturele hotspots die Veenendaal rijk is.

Maak kennis met MAAK