Recreëren

Recreëren

Recreëren in Veenendaal

Eén van de mooiste dingen van Veenendaal is de prachtige regio waarin zij zich bevindt. Gelegen op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei is in de omgeving veel te ontdekken. Zo sta je binnen enkele minuten in het grootste bos van de Randstad, bezoek je in nabije omgeving meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen en geniet je van eindeloze fiets- en wandelroutes.

Beleef de historie
Meer weten over de cultuur en rijke historie van de omgeving? Bezoek dan de musea en kastelen op de Heuvelrug. De locaties liggen op korte afstand van elkaar, dus ideaal om per fiets vanuit Veenendaal te bezoeken. Op pad met kinderen? In diverse kastelen en musea worden educatieve speurtochten en workshops aangeboden. Leuk en leerzaam!

Meer ontdekken?
Kijk op www.opdeheuvelrug.nl voor een overzicht van alles wat er te beleven is in de buurt van Veenendaal. Of breng een bezoek aan de VVV in de Cultuurfabriek.

Ontdek Veenendaal

Even opladen

In onze prachtige plaats is van alles te doen. Echt een plek om te komen en zeker ook wat langer te blijven. Opladen in de natuur. Wie graag tot rust komt in de natuur, kan in de omgeving van Veenendaal zijn of haar hart ophalen. Net buiten Veenendaal vind je het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hier wandel of fiets je langs kastelen, rivieren, eeuwenoude bossen, zandverstuivingen en uitgestrekte heidevelden. Een oase van rust op een steenworp afstand. Of wat dacht je van de Groene Grens? Het natuurgebied op de grens van de gemeenten Veenendaal en Ede, met diverse zeldzame plantensoorten en vele vogelsoorten. Vanuit Veenendaal-oost stap je letterlijk vanuit de voordeur de natuur in!

Ontdek de Heuvelrug!

Tips

Waar kun je heen...